Familjen på plats – då kom tårarna

Här svallar känslorna över efter succédebuten

Foto: Viasat
HOCKEY

Familjen på läktaren.

Då höll Garret Sparks, 22, nollan i sin NHL-debut och röstades fram som matchens bäste spelare.

Efteråt kunde han inte hålla tårarna tillbaka.

Publiken i Air Canada Centre fick stifta bekantskap med en ny spelare natten till i dag, svensk tid. 22-årige Garret Sparks hade kallats upp från farmarlaget Toronto Marlies och fick starta matchen mot Edmonton Oilers framför Jonathan Bernier och James Reimer.

Hur det gick? Jo då.

Med en hel del skicklighet och lite tur lyckades han stoppa alla 24 skott och bli den förste Toronto Maple Leafs-spelaren någonsin att hålla nollan i sin NHL-debut.

– Uppenbarligen är han något extra, säger tränaren Mike Babcock.

– Han var grym!, säger stjärnan James van Riemsdyk.

Bröt ut i tårar

På läktaren satt 19 559 åskådare och häpnades av debutantens storspel. Och visst, där satt även mamma och pappa, Mike och Lisa, som hade flugit in från Chicago för att se sonen debutera i NHL.

När Garret Sparks sedan skrinade ut på isen för att ta emot publikens jubel – och utmärkelsen ”first star”, matchens bäste spelare – sneglade han upp mot läktaren … och brast ut i tårar.

– Vi har gjort så många uppoffringar tillsammans genom åren och vi har haft många motgångar på vägen hit. Jag kommer aldrig att kunna betala tillbaka tillräckligt, oavsett hur mycket jag kommer att tjäna. Jag har mina föräldrar att tacka för allt, sa Sparks medan tårarna rann.

Tackar lagkamraterna

Redan i paus mellan den andra och tredje perioden började det sjunka in att han hade möjlighet att skriva historia.

– När jag kom in på isen inför den tredje perioden så fanns den (nollan) definitivt i mina tankar. Det enda jag tänkte var att: ”Om de ska göra mål på mig, så ska det krävas något speciellt”. Killarna i laget hjälpte mig mycket framför mål så jag måste även tacka dem, säger Sparks.