”Har sagt saker jag inte borde ha sagt”

Ber om ursäkt efter utspelet mot svenske lagkamraten

HOCKEY

Minnesotas backstjärna Ryan Suter stod för ett kontroversiellt uttalande om att han inte ville bilda backpar med svenske Jonas Brodin.

Nu ber han om ursäkt.

– Jag sa en del saker som jag inte borde ha sagt, erkänner Suter enligt Star Tribune.

Ryan Suter och Jonas Brodin bildade backpar i Minnesota Wild tre säsonger i rad, men i år har Suter huvudsakligen kamperat ihop med Jared Spurgeon – och tydligen varit nöjd med det.

”Förstår det inte”

Tidigare under tisdagen rapporterade Sportbladet om ett uttalade signerat Ryan Suter som fick stor uppståndelse inte bara i svenska, utan även i amerikanska, medier. Den 30-årige veteranen slog då fast att han inte gillade tränaren Mike Yeos drag att återförena honom med den svenske ynglingen.

– Jag förstår inte hur de tänker. Jag är inte okej med det beslutet. Jag behöver en rightare som backpartner, sa Suter.

Hade snack med tränaren

Nu ber han om ursäkt.

Enligt Star Tribunes reporter Michael Russo ska veteranen dels ha haft ett snack med tränaren Yeos inför tisdagens morgonvärmning, och därefter ha uttryckt sig ångerfullt angående utspelet.

– Jag sa en del saker som jag inte borde ha sagt. Men jag är helt och hållet på tränarens sida. Det jag menade var helt enkelt att det är enklare för mig att spela med en rightare än en leftare, men oavsett vad tränaren tar för beslut så är jag okej med det, säger Suter.

I natt möter Minnesota Wild Chicago Blackhawks borta i United Center.