NHL-legendaren: ’Inte redo att dö’

Därför vill han inte ha fansens röster: ”Är för gammal”

Foto: TT
Jaromir Jagr.
HOCKEY

Jaromir Jagr är på väg att röstas in i NHL:s All Star-match.

Ett mardrömsscenario, tycker 43-åringen själv.

”Jag är inte redo att dö än…”, skriver ikonen.

31 januari spelas NHL:s årliga All Star-match och redan nu har ligan startat sin omröstning där fansen får rösta fram fyra spelare till uppvisningsmatchen – en lagkapten för varje division.

I skrivande stund ligger 43-årige legendaren Jaormir Jagr på fjärde plats i omröstningen, vilket alltså innebär att han är på god väg att röstas fram som en av de fyra kaptenerna.

”Är för gammal”

Nu är ikonen orolig.

Till den här säsongen kommer nämligen All Star-matchen att spelas i det nya tre-mot-tre-formatet, som annars bara används när matcher går till förlängning. Och ja, vi kan väl utan att överdriva konstatera att Jagr inte är speciellt sugen...

”Till alla fans: Jag uppskattar era röster till All Star-matchen, men tre mot tre hade dödat mig, och jag är inte redo att dö än:) Tack för att ni förstår. För gammal:)”, skriver tjecken på Twitter.

Håller än

Han må vara 43 år gammal men håller bevisligen än. Hittills har Jagr gjort åtta mål och tio assist på 22 matcher för Florida Panthers och han har i snitt spelat 16 minuter och 37 sekunder per match.