”Ska inte kunna tappa en sådan ledning”

Räddade segern trots stort tapp

1 av 3 | Foto: AFP
Klingberg stod för tre assist.
HOCKEY

NEW YORK. Det svängde som i en gammal Buddy Holly-dänga i Texas i natt.

Dallas tappade 5–1-ledning i tredje perioden mot Carolina – men vann i alla fall med 6–5 efter ett powerplay-mål av Patrick Sharp 19 sekunder före slutsignalen.

– Det var ju otroligt skönt att det ordnade sig på det sättet, men vi är professionella och ska inte kunna tappa en sådan ledning på en period, säger John Klingberg, som själv stod för tre assist, till Sportbladet.

Det var antagligen säsongens mest spektakulära match, den mellan Dallas Stars och Carolina Hurricanes i American Airlines Center.

Dallas var inledningsvis förkrossande överlägsna och hade ledningen med 4-0 efter första perioden – bland annat tack vare Johnny Oduya, som dammade in sitt andra mål som Stars-spelare med ett direktskott från blålinjen.

I andra slog de av något på takten men hade ändå ledningen med 5-1 när de sista 20 skulle spelas.

Då brakade det loss.

Ska inte kunna tappa

Gästerna reducerade en gång. Och en gång till. Och ytterligare ett par gånger – innan Jeff Skinner med knappt sju minuter kvar kvitterade.

Snacka om upphämtning – och kollaps.

– De gjorde två snabba, blev taggade av det och tryckte tillbaka oss ordentligt, säger John Klingberg med en lätt suck på telefon från Dallas.

– Men vi har 5–1 inför sista. Vi är professionella hockeyspelare och ska inte kunna tappa en sådan ledning.

Det var dock inte slut med Carolinas kvittering.

Precis i slutet åkte Victor Rask – som stod för tre assist under upphämtningen – på en hård utvisning för tripping och då passade hemmalaget, i grevens tid,  på att replikera.

”Inte helt nöjd”

När bara 17 sekunder återstod prickade Patrick Sharp in avgörande 6–5 på Eddie Läck.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där, det var en isare och jag gissar att Läck inte var helt nöjd med det målet, fortsätter Klingberg.

– Det var såklart otroligt skönt att det ordnade sig på det sättet, men...

Ja, den svenske backstjärnan har segern till trots svårt att släppa det som hände under slutperioden.

– Jag antar att det kan bli så att man omedvetet slappnar av när man har så stor ledning och slutar gå fram lika mycket. Men då måste man ju se till att stänga bakåt istället.

”Burger” kan dock glädja sig åt han slog tre granna, målgivande mackor – inklusive till Sharps matchvinnare.

– Ja, jo. Det var några matcher under senaste roadtrippen när jag inte fick ihop några poäng alls och så blir det ibland, säger han.

– Nu var det  lite annan hockey här hemma och så hade jag tre assist igen. Det är kul, men jag försöker bara spela likadant hela tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM