”Så trött att jag knappt orkade”

Eriksson målskytt efter Charas läckra tennisslag

1 av 5
Chara träffar pucken på tennis så klockrent att hela arenan hörde – och pucken passas fram till en Eriksson som sliter sig fri i mittzon.
HOCKEY

NEW YORK. Daniel Sedin är den ende svensk i NHL som gör fler mål än Loui Eriksson just nu.

När hans Boston under tredje perioden i nattens bortamatch mot ärkerivalen Montreal vände 0–1-underläge till 3–1-seger tryckte den 30-årige göteborgaren in sitt elfte för säsongen – i numerärt underläge.

– Jag var så trött att jag knappt orkade hela vägen fram till kassen men på något sätt fick jag in pucken, säger han till Sportbladet.

Bostons penalty kill-formation hade varit inne länge under Dennis Seidenbergs tripping-utvisning i mitten av tredje perioden och hoppades nog mest på att kunna rensa för att få till ett byte.

I stället lyckades Zdeno Chara bryta en Montreal-passning på klockren tennisvolley och plötsligt fick Loui Eriksson chansen i en solokontring.

– Jag såg inte riktigt hur det det gick till när jag fick pucken, men rätt vad det var hade jag den, berättar han på telefon från Montreal.

– Men jag var faktiskt så trött att jag knappt orkade hela vägen fram till deras kasse. På något sätt gick den ändå in och det var ju skönt.

Tog ett tag

Skönt såg det dock inte ut när den utmattade göteborgaren ögonblicket senare brakade in i sargen och blev liggande på isen.

– Det gjorde ont lite överallt just då och det tog ett tag innan jag hämtade mig, men det var ingen vara, försäkrar han.

Målet var alltså Louis elfte för säsongen och därmed går han upp på andraplats i svenska målligan. Bara gamle Tre Kronor-kompisen Daniel Sedin har gjort fler. Så är det länge sedan det såg ut för Eriksson.

– Jo, jag tycker det känns rätt bra. Jag får mycket förtroende i många olika slags situationer och det tycker jag är kul, säger han.

Spelar inte nog bra

Däremot är den blågule snipern inte helt nöjd med Bostons insatser som lag – inte ens när de som i natt vänder 0–1-underläge till 3–1-seger mot självaste Montreal.

– Vi hittar ofta sätt att vinna och det är ju bra, men jag tycker inte vi spelar riktigt så bra som vi kan, säger han.

– Ofta gör vi en eller två bra perioder och sedan lägger vi liksom av. Det krävs mer kontinuitet.

Se Charas passning här (extern länk)

FAKTA

SVENSKA MÅLLIGAN

Daniel Sedin, Vancouver 13

Loui Eriksson, Boston 11

Alex Steen, St Louis 10

Gustav Nyquist, Detroit 10

Oscar Lindberg, NY Rangers 10

Henrik Sedin, Vancouver 9

Nicklas Bäckström, Vancouver 9

Victor Rask, Carolina 8

Gabriel Landeskog, Colorado 7

Erik Karlsson, Ottawa 6

Oliver Ekman-Larsson, Arizona 6

Rickard Rakell, Anaheim 6

FAKTA

Nattens resultat i NHL

Montreal–Boston 1–3 (1–0, 0–0, 0–3)

Montreal: Tomas Plekanec. Målvakt: Mike Condon 87,0 procent. Boston: Loui Eriksson (11), Landon Ferraro, Patrice Bergeron. Målvakt: Tuukka Rask 96,8 procent.

Publik: 21 288.

Vancouver–NY Rangers 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)

Vancouver: Alexander Edler (6) (Daniel Sedin, Henrik Sedin), Daniel Sedin (13) (Edler, Henrik Sedin). Målvakt: Ryan Miller 97 procent.

NY Rangers: Dan Boyle. Målvakt: Henrik Lundqvist 92 procent.

Publik: 18 195.

Colorado–Pittsburgh 2–4 (2–1, 0–0, 0–3)

Colorado: Matt Duchene, Erik Johnson (Carl Söderberg). Målvakt: Reto Berra 87,9 procent. Pittsburgh: Matt Cullen (Patric Hörnqvist), Beau Bennett 2, Olli Määttä (Hörnqvist), . Målvakt: Marc–Andre Fleury 92,3 procent.

Publik: 15 838.

Edmonton–San Jose 4–3 e förl (0–0, 1–0, 2–3, 1–0)

Edmonton: Leon Draisaitl, Jordan Eberle, Iiro Pakarinen, Taylor Hall Målvakt: Anders Nilsson. San Jose: Justin Braun, Patrick Marleau, Joe Pavelski. Målvakt: Martin Jones. (TT)