NHL-stjärnan utreds – misstänkt för sexbrott

Foto: TT
Evander Kane
HOCKEY

NEW YORK. Buffalo Sabres-stjärnan Evander Kane är föremål för polisutredning om sexbrott.

Enligt uppgifter i amerikansk media ska han han varit involverad i en incident på ett hotell i hemstaden natten till i söndags.

– Vi tar anklagelserna som riktas mot Evander Kane på största allvar, heter det i ett uttalande från Sabres.

Det är tidningen Buffalo News som skriver att 24-årige forwardsstjärnan Evander Kane utreds för vad som kallas ett sexbrott.

Ingen anmälan har gjorts, men polisen i Buffalo bekräftar att utredning pågår.

– Vi namnger dock inte den misstänkte, säger man.

Men flera källor uppger för tidningen att det är Kane som utreds – för en incident på ett hotell i närheten av arenan First Niagara Center i centrala Buffalo natten till söndagen.

En källa säger också att en kvinna involverad i fallet har ”minnesproblem”.

Kane – som  i slutet av förra säsongens trejdades till Buffalo efter upprepade konflikter med både klubbledning och lagkamrater i Winnipeg Jets – deltog inte i Sabres träning på söndagsförmiddagen.

”Tas på största allvar”

Inledningsvis ville klubben inte säga mer än att han var frånvarande av ”personliga skäl”, men senare under söndagseftermiddagen kom ett officiellt uttalande.

–  Vi tar anklagelserna som riktas mot Evander Kane på största allvar. Just nu samlar vi fakta och har varit i kontakt med NHL och Evanders representanter. Innan vi har mer information kommer vi inte att göra flera uttalanden i ärendet.

Buffalo News har sökt Kanes agent, Craig Oster, utan resultat, och hans advokat, Paul J. Cambria, vill inte ge några kommentarer.

I somras anklagades Chicagos Patrick Kane – inte släkt med Evander Kane – för våldtäkt i just Buffalo.

Utredningen i det ärendet pågick i flera månader, men lades till sist ner då utredarna, som det hette, inte var övertygade om att något brott hade begåtts.