”Hade tur att det inte blev värre…”

Svenske NHL-stjärnan träffad rakt i ansiktet

1 av 3 | Foto: Foto: Denver Post
HOCKEY

Gabriel Landeskog spelade bara 15 minuter mot San Jose Sharks.

Förklaringen? Ett skott – rakt i ansiktet.

– Som tur är hade jag visir, säger svensken till Denver Post.

Gabriel Landeskog är kapten i Colorado Avalanche och har snittat 19 minuter i istid den här säsongen. Men natten till i går – när ”Avs” besegrade Melker Karlssons San Jose Sharks med 6-3 – så spelade han bara 15 minuter och sex sekunder.

”Näsan är öm”

Inte så konstigt.

En bit in i matchen träffades han nämligen rakt i ansiktet av Dylan Demelos fladderpuck. 23-årige Landeskog sågs över av lagläkaren, som kunde konstatera att han inte hade drabbats av hjärnskakning. Han återvände sedan till isen men efteråt svullnade ansiktet upp rejält.

– Jag mår nog bättre än jag ser ut.. Men näsan är fortfarande lite öm, säger Landedskog när han träffar en reporter från The Denver Post efteråt.

”Hade tur”

Lyckligtvis klarade han sig undan några allvarligare skador.

– Jag hade definitivt tur. Visiret tog en del av smällen så just nu är det bara svullet – inga frakturer, inga stygn. Utan visir hade det varit ett större problem, säger han.

Landeskogs Avalanche fick en blytung inledning på säsongen men ser nu ut att ha prickat formen. Man har vunnit sex av sina åtta senaste matcher och ligger inte längre sist i Central Division.