Jagr: ”Jag körde ett eget litet pass”

Veteranen stor matchhjälte för succélaget

1 av 2 | Foto: REUTERS
HOCKEY

NEW YORK. Sagan om Jaromir Jagr bara fortsätter...

Han gjorde båda målen när Florida i natt säkrade nionde raka segern genom att slå Minnesota med 2-1.

– Jag tyckte inte det gick så bra mot Rangers igår natt så jag körde ett eget litet pass efter den matchen och det verkar ha fungerat, säger den snart 44-årige ikonen.

Hockeyn som spelas i NHL kallas allt oftare ”a young man's game” och faktum är att bara en som passerat 40 finns kvar i ligan.

Den mannen råkar å andra sidan vara ett levande brott mot naturlagarna och spelar som om tiden gick baklänges.

Jaromir Jagr, heter han...

Den tjeckiske ikonen var, återigen, kung på banan i BB&T Center i natt och såg i princip på egen hand till att knäcka Minnesota Wild.

Tog bara 27 sekunder

Matchen hann inte mer än börja förrän han – 27 sekunder in i första – pangade in sitt tolfte mål för säsongen.

I mittperioden lyckades gästernas Jason Zucker sedan kvittera, men i tredje högg den snart 44-årige Jagr – han fyller i februari – till på nytt och hängde matchavgörande 2-1.

– Han pushar oss alla, han rör sig ju fortfarande som om han vore 30, säger lagkamraten Alex Petrovic till nhl.com.

Mest anmärkningsvärt:

Panthers spelade ju även natten innan, mot Rangers – och när den matchen var över gav sig ”Jags” ut och körde ett eget, extra träningspass.

– Jag tyckte inte det gick så bra i mot Rangers och jag ville vara bättre idag, så jag testade att köra ett extrapass och det verkar ju ha fungerat, säger han.

■ ■ ■

”Släpper in på tok för många mål”

I Brooklyn blev det målrikt värre när New York Islanders sent på söndagseftermiddagen tog emot Dallas Stars.

Redan efter en period stod det 2-2. Sedan gick hemmalaget ifrån till 5-2 i andra och matchen tycktes avgjord. Men i sista tryckte Dallas tillbaka och var sånär på väg att komma ikapp, men slutsiffrorna skrevs till 6-5.

– Precis som mot Devils igår natt kom vi igen och det är vår främsta styrka. Vi ger aldrig upp. Men vi släpper in på tok för enkla mål i den här matchen, säger John Klingberg till Sportbladet.

FAKTA

Anaheim–Winnipeg 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

Anaheim: Rickard Rakell (8), Kevin Bieksa, Corey Perry, Ryan Kesler. Målvakt: John Gibson 95,0 procent. Winnipeg: Tyler Myers. Målvakt: Michael Hutchinson 88,6 procent.

Publik: 17 174.

Chicago–Ottawa 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Chicago: Duncan Keith, Artem Anisimov, Andrew Desjardins. Målvakt: Corey Crawford 100 procent. Ottawa: Målvakt: Craig Anderson 93,1 procent.

Publik: 22 016.

Florida–Minnesota 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

Florida: Jaromir Jagr 2. Målvakt: Al Montoya 97,5 procent. Minnesota: Jason Zucker. Målvakt: Devan Dubnyk 93,1 procent.

Publik: 15 426.

NY Islanders–Dallas 6–5 (2–2, 3–0, 1–3)

NY Islanders: Kyle Okposo 2, Cal Clutterbuck 2, Anders Lee, Mikhail Grabovski. Målvakt: Thomas Greiss 87,8 procent. Dallas: Valerij Nitjusjkin 2, Vernon Fiddler, Patrick Sharp (John Klingberg), Jason Spezza. Målvakt: Kari Lehtonen 86,4 procent.

Publik: 14 054.

(TT)