Stänger av svensken – och ger löneavdrag

Johansson straffas av disciplinnämnden

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Marcus Johansson får inte spela när Washington gästar Madison Square Garden idag.

Han stängs av två matcher för den omtalade tacklingen i Brooklyn igår natt.

– Johansson träffar Thomas Hickey i huvudet fast det går att undvika, heter det i ett utlåtande från NHL:s motsvarighet till disciplinnämnden.

Foto: TT
Marcus Johansson.

Det var knappa nio minuter in i första perioden i mötet mellan New York Islanders och Washington Capitals som Marcus Johansson tog ett par skär upp i mittzonen och tacklade backen Thomas Hickey just som han hade spelat pucken.

Tacklingen renderade honom två minuters utvisning, men redan under gårdagsnatten började det spekuleras om att den 25-årige svensken skulle kunna komma att stängas av.

– Jag försökte bara tackla honom och gick in med axeln först, sa han själv efteråt och Hickey höll faktiskt med.

– Johansson är ingen ful spelare, det handlade nog i alla fall delvis om att jag hade huvudet för lågt, menade han.

Gått att undvika

Department of Player Safety tycker dock att att tacklingen var vårdslös och stänger efter ett förhör under fredagen av ”Mojo” i två matcher.

– Hickey var tacklingsbar i den aktuella situationen, men genom att sträcka ut sin egen kropp träffar Johansson Hickey i huvudet när det hade gått att undvika, heter det i ett utlåtande.

Som brukligt dras Johanssons lön in under avstängningen. De motsvarande 342 000 kronor han skulle fått går istället till en fond som hjälper skadade spelare.

Se tacklingen här (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM