”Det skönaste målet sedan jag kom hit”

Fast avgjorde sent för Rangers

Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Jesper Fast blev stor hjälte i New York i natt.

Han gjorde det avgörande 2-1-målet i Rangers duell mot Boston med en riktigt vass styrning när mindre än två minuter återstod.

– Det är det skönaste mål jag gjort sedan jag kom hit, säger den 24-årige smålänningen till Sportbladet.

Klockan rann ner mot slutsignal och så tajt och jämn som matchen hade varit hela vägen trodde de de flesta att övertid väntade på Madison Square Garden.

Men då parkerade Jesper Fast framför Tuukka Rask och när Keith Yandle avlossade ett skott som var på väg att gå utanför sträckte ”Quckie” fram klubban och lyckades, på något sätt, vinkla in pucken i mål.

Därmed var tillställningen avgjord.

– Han får väl inte till skottet till hundra procent och jag får en liten turträff på pucken, säger han när vi träffas efteråt.

– Men det är det skönaste mål jag gjort med Rangers. Det är inte ofta man får chansen att göra sådana så sent i matcherna.

”Skönt det betalar sig”

Extra skönt var det för Jesper och hans lagkamrater då det slutade tvärtom mot Washington i lördags, då Nicklas Bäckström kvitterade en Rangers-ledning med fem sekunder kvar och Alex Ovetjkin sedan avgjorde på övertid.

– Det här känns lite som belöningen för att vi spelat bättre på slutet, fortsätter Nässjös man i världens bästa hockeyliga.

– Jag tycker att vi de senaste matcherna tagit oss upp på en annan nivå, slutat begå så många misstag och istället jobbar hårt för varandra. Det är skönt att det betalar sig.

”Skorpionräddning” av Lundqvist

För Henrik Lundqvists del var det en natt av både triumf och olycka.

I mitten av andra perioden släppte han in ett till synes enkelt skott – från långt håll – signerat Jimmy Hayes och fansen hemma på Garden kliade sig förundrat i huvudet.

– Mm, man ser ju ut som en idiot när man släpper in såna mål. Men det är inte alltid så lätt, det var en ”knuckle”-puck som plötsligt dök när jag skulle ta den, säger han med en grimas.

Å andra sidan såg stjärnkeepern desto bättre ut när han strax efter Derick Brassard kvittering i början av tredje perioden gjorde en magnifik skorpionräddning med baksidan av skridskon.

– Där var jag sen över och hade väl istället lite flyt, men den var väldig skön, konstaterar han.

VIDEO: Se ”Henkes” skorpionräddning här (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM