Sedinarna avgjorde och utlöste storbråk

Infekterat när Vancouver spräckte Floridas rekordsvit: ”En spelare gick över gränsen”

1 av 9
Kort efter Vancouvers avgörande hamnade lagen i bråk mellan avbytarbåsen. FOTO: Viasat
HOCKEY

NEW YORK. Florida Panthers segersvit är över.

Daniel Sedin klippte av den med sitt andra mål i matchen på övertid i Rogers Arena i natt.

Sedan utbröt ett våldsamt tumult vid gästernas bås – för att den svenske matchhjälten och tvillingbrodern Henrik replikerat på grova kommentarer från motståndarna.

– Det var en spelare som sa saker som gick över gränsen. Man blir besviken över vissa saker, säger Daniel till Sportbladet efter 3-2-segern.

Efter en tredjeperiod när det länge såg ut som att Florida Panthers hade stängt ner matchen och gick mot sin trettonde raka seger blev det ett minst sagt dramatiskt slut i Rogers Arena.

Unge Jake Virtanen kvitterade direkt efter en tekning när två och en halv minut återstod av ordinarie matchtid.

”Variant vi övat på”

Under den övertid som följde blev sedan Jaromir Jagr utvisad för hooking – och i powerplay fyra-mot-tre avslutade Daniel Sedin den omtalade Panthers-sviten med sitt andra mål för kvällen.

– Det tillkom på en variant vi övat på under träningarna så det var skönt att det fungerade, säger Daniel när vi når honom efteråt.

– Man vill alltid bryta såna där sviter, men det viktigaste för oss var ändå att vi kunde komma tillbaka från underläge och ta två poäng och avsluta vår långa hemmasvit på ett bra sätt.

”En spelare som sa saker”

Sedan utbröt alltså ett jättebråk av den sort man vanligtvis bara ser på tv-bilder från 70-talet.

Något blev sagt mellan båsen och plötsligt var nästan samtliga spelare inblandade i tumult runt gästernas bås, inklusive Floridas coach Gerard Gallant och andremålisen (!) Al Montoya.

Alltihop började med att bröderna Sedin pekade på, och sa något till, spelarna på bänken.

– Det var en spelare som sa saker och som vi reagerade på. Vi får alltid höra saker och det hör till, men ikväll gick det över gränsen, förklarar Daniel.

– Det är tråkigt att det ska bli så där, men ibland....man blir besviken på vad som sägs.

Påhopp från kommentatorerna

Daniel vill inte uppge vilken Florida-spelare det var som gick över gränsen men enligt uppgift i nordamerikansk media i natt handlade det om veteranen Shawn Thornton – som spelade i Boston Bruins när de och Canucks möttes i den mycket infekterade Stanley Cup-finalen 2011.

Inte heller har ”Danne” så mycket att säga om att att Panthers tv-kommentatorer tydligen fick någon form av utbrott och kallade tvillingarna för ”low-life” och sa ”det där är fingret Henrik breder jordnötssmöret direkt på sina mackor med”, vad nu det ska betyda.

– Jag hörde helt snabbt om det där, men de hade inte hört vad som sagts på isen så det får man ta, menar matchhjälten.

Coach Gallant, som alltså var involverad i bråket efter avgörandet och definitivt riskerar avstängning, kom inte på presskonferensen efteråt.

– Han åkte direkt till flygplatsen för att kunna åka och begrava sin mamma, meddelade assisterande coachen John Madden, som hoppade in istället,

Tangerade Näslund

Något i skymundan av all kalabalik kom det faktum att Daniel med sina mål tangerade kompisen Markus Näslunds klubbrekord i antal mål.

Båda står nu på 346 fullträffar.

– Det är en stor ära, men Markus är fortfarande nummer ett för mig. Jag har spelat så många fler matcher för klubben än honom vid det här laget, han är alltjämt den bäste, säger Daniel.

ARTIKELN HANDLAR OM