Legendarens ursäkt efter Sedin-attacken

Ångrar sina märkliga utbrott i direktsändningen

1 av 9
Kort efter Vancouvers avgörande hamnade lagen i bråk mellan avbytarbåsen. FOTO: Viasat
HOCKEY

NEW YORK. Denis Potvin ber Daniel om ursäkt för att han i förrgår natt kallade honom ett ”lowlife”.

– Mina ord kom ut fel i stridens hetta, säger den gamle backstjärnan som nu agerar expertkommentator åt Florida Panthers.

Det var under kalabaliken efter avgörandet mellan Vancouver Canucks och Florida Panthers i Rogers Arena natten till i tisdags det brast för gamle storbacken Denis Potvin, numer expertkommentator åt tv-bolaget som sänder Panthers matcher.

När Daniel Sedin avgjorde matchen på övertid – och därmed klippte av Floridas tolv matcher långa segersvit – åkte han fram till gästernas bås och pekade på en spelare och sa något, varpå ett jättebråk utbröt.

– Det där är fingret han använder när han slickar jordnötssmöret av sina mackor, utbrast Potvin något förbryllande och fortsatte senare:

– Vilket ”lowlife”.

Nu ber han alltså om ursäkt.

– Mina val av ord i slutet av den matchen var olämpliga. I stridens hetta kom de helt enkelt ut fel. Jag ber Daniel Sedin, Trevor Linden (Vancouvers president) och Canucks om ursäkt, heter det i ett utlåtande publicerat av Panthers.

Någon förklaring till den kufiska kommentaren om jordnötssmöret ger han dock inte...

Överspelat för Sedin

Daniel Sedin – som efteråt förklarade att en spelare i Panthers, ryktesvis veteranen Shawn Thornton, hade gått över gränsen med sitt ”trashtalk” under matchens gång och att det var för att markera mot honom han åkte till båset efter avgörandet – säger för sin del att han ser hela incidenten som överspelad och att han nu gått vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM