Svenskarna bakom Anaheims explosion

Hagelin: ”Ja, med det målet hände nånting”

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. När fem minuter återstod var ställningen mellan Anaheim och Ottawa 1-1.

Men då gjorde bland andra svenska ankorna Carl Hagelin och Jakobs Silfverberg ett rungande ryck och innan slutsignalen hann gå stod det plötsligt 4-1.

– Vi fick en enorm energi efter 2-1-målet, man kunde verkligen känna det både i båset och på isen, säger Hagelin till Sportbladet efter att ha prickat in säsongens fjärde fullträff.

Det var jämnt och hårt mellan Ducks och Senators i Honda Center – tills fem minuter återstod.

Då lyckades rookien Shea Theodore göra sitt första NHL-mål och hemmalaget gick upp i 2-1-ledning.

Sedan sa det bara pang...

– Ja, med det målet hände nånting. Vi fick en enorm energi, man kunde verkligen känna det både i båset och på isen. Jag tror inte Ottawa hade ett skott sista fem, säger Carl Hagelin när vi talar med honom strax efteråt.

Särskilt mycket energi verkar det som han själv och landsmännen Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm fick.

Tog hand om retur

”Hagge” svepte in en retur till 3-1 efter förarbete av Silfverberg och strax därpå prickade Silfverberg in 4-1 – på assist från Hagelin och Lindholm.

– Kedjan jag bildar med Ryan Kesler och Jakob börjar hitta rätt. Vi får ofta spela mot motståndarnas toppspelare så det är mycket hårt jobb men det har vi inget emot, fortsätter den

– Själv tycker jag att jag spelat bra sedan december och jag har haft en hel del lägen så det var skönt att få in en puck.

Ducks är fortfarande kvar under slutspelsstrecket, men känner sig väldigt mycket till bättre mods nu än under inledningen av grundserien.

– Ja, det känns positivt nu, försäkrar ”Hagge”.

– Men vi vet att vi inte kan slå oss till ro, vi måste fortsätta vinna matcher om vi ska gå till slutspel och så kommer det vara resten av säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM