Stoppar ’fansens val’ – efter nya trejden

Nu rasar fansen mot ligan

Foto: TT
John Scott har inte producerat poäng – men däremot populäritet hos fansen.
HOCKEY

Fansen kuppade in slagskämpen John Scott till All Star-matchen.

Men efter en trejd i natt får Scott med största sannolikhet inte vara med i stjärnmötet.

Det fick fansen att rasa mot de involverade klubbarna Arizona, Montreal samt hela NHL-organisationen.

En spelare per lag ska vara med i All Star-matchen som spelas i Nashville den 31 januari.

Samtidigt fick fansen rösta in vilka fyra lagkaptener de vill se – en från varje division.

Från Metropolitan-divisionen röstades Washingtons Alex Ovechkin in, Atlantic-divisionen leds av Floridas Jaromir Jagr, Central-divisionen av Chicagos Patrick Kane och Pacific-divisionen av – just det, Arizonas John Scott.

Skulle avstå

33-årige Scott har på 285 NHL-matcher noterats för blygsamma 11 poäng (5 mål + 6 assist), men samtidigt dömts till 542 utvisningsminuter.

Enligt TSN:s hockeykommentator Bob McKenzie bad både Arizona och NHL tidigare att John Scott skulle avstå att spela All Star-matchen, men slagskämpen sa att gärna ville vara med.

– Det är grej som jag aldrig trodde jag skulle kunna åka till, så när jag fick reda på möjligheten sa min familj: ”Du måste åka. Det kommer att bli så coolt”. De är upphetsade över det – förmodligen mer  än vad jag är. Det kommer att bli en ”en-gång-i-livet”-erfarenhet, berättade John Scott i en intervju med Puck Daddy nyligen.

Men nu verkar det som att fansens och Scotts dröm inte blir verklighet.

Arizona Coyotes trejdade nämligen Scott och backen Victor Bartley till Montreal Canadiens i utbyte mot backen Jarred Tinordi samt AHL-spelaren Stefan Fournier. Direkt efter trejden bestämde sig Montreal för att skicka vidare Scott till AHL-laget St. Johns IceCaps.

Speciell inbjudan

Montreals representant till All Star-matchen är redan klar, stjärnbacken P.K Subban, och Arizona måste nu skicka en annan spelare.

Allt talar för att John Scott därmed inte får vara med under All Star-helgen om nu inte NHL ger honom en speciell inbjudan.

Nattens trejd fick massor av fans att rasa mot de två klubbarna och hela NHL på sociala medier. Den dominerande teorin var att den kom till enbart för att stoppa Scott från att delta i All Star-matchen. Alltså en kupp mot kuppen.

ARTIKELN HANDLAR OM