Carl Hagelin bortbytt från Anaheim i morse

Garpenlöv: ”En bra trejd för Calle”

Foto: Reuters
Hagelin noterades för en assist i nattens match mot Dallas.
HOCKEY

Han hann knappt duscha efter segermatchen mot Dallas.

Då kom beskedet om att Carl Hagelin trejdas till Pittsburgh.

Anaheim har bekräftat att 27-åringen är klar för Penguins.

Carl Hagelin fick i somras lämna NY Rangers för Anaheim Ducks i en uppmärksammad övergång. Han skrev på ett fyraårskontrakt – värt 135 miljoner kronor.

Men målen har uteblivit i Anaheim och nu är det klart att han skickas tillbaka till östkusten – men för Pittsburgh Penguins denna gång.

”En bra trade för Calle”

I utbyte mot Hagelin får Anaheim David Perron och Adam Clendening. Positivt för alla parter enligt Johan Garpenlöv, expert på Sportbladet och assisterande förbundskapten för World Cup.

– Det här är en bra trejd för Calle. Och för Pittsburgh. Jag är inte förtjust i Perron. Han gör för många misstag på isen, säger Garpenlöv.

– Nu får Calle chansen att komma tillbaka till östkusten och jag tror den hockey som spelas där passar honom. Visst är jag lite överraskad över trejden, men så fungerar NHL.

”Vi vet var vi har honom”

I Penguins finns en rad stjärnor, bland andra Jevgenij Malkin och Sidney Crosby. Perron har spelat tillsammans med Malkin, och det återstår att se om Hagelin får chansen tillsammans med den ryske storstjärnan.

– Pittsburgh spelar en hockey i hög hastighet och jag tror det blir bra för Calle. Han kanske inte får spela med Malkin eller Crosby, men kanske i tredjekedjan och ha som uppgift att döda utvisningar.

Hur påverkar det här Calles chanser att komma med i World Cup?

– Ingenting. Vi vet var vi har honom. Han är en duktig hockeyspelare.

Hagelins kontrakt sträcker sig till och med 2018-19.