”Ingen i laget bryr sig om hur vi ligger”

Washington ångar på – två mål av Bäckström

Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström gjorde två mål när suveräna Washington i natt slog Columbus med 6-3 och ryckte ifrån ytterligare.

De leder nu ligan med fem poängs marginal, östra konferensen med 16 och Metropolitan-divisionen med 18 (!).

– Men vi har inga problem med motivationen. Ingen i laget bryr sig om hur vi ligger till i tabellen. Vi bara pumpar på, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

Washington leder hela NHL-tabellen och Columbus ligger sist, så det kunde inte gärna gå på mer än ett sätt i Nationwide Arena – och det gjorde det inte heller.

Serieettan promenerade rakt över jumbon och vann med komfortabla 6-3.

– Men jag tycker ändå inte att vi spelade särskilt bra. Vi tog vara på chanserna vi fick, det var vad som avgjorde, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter slutsignalen.

Ja, bland annat högg ”Bäckis” själv till – två gånger om.  Först spräckte han Sergej Bobrovskys nolla när han i mitten av första perioden valsade med Alex Ovetjkin och TJ Oshie upp i ett tre-mot-två-läge, sedan stod han vid målgården i ett powerplay i början av andra och skarvade vidare en briljant passning från Evgeni Kuznetsov.

Nära hattrick

Han hade sedan ett par tillfällen att fullborda ett hattrick också.

– Men det var väl bra att jag inte gjorde det så det inte blir så mycket rubriker, skrockar ligans minst fåfänge stjärna.

– Nä, det var kul med lite utdelning. Jag fick fina väldigt fina passningar. Särskilt Kuznetsovs macka...det var bara för mig att sätta dit klubban.

Kuznetsov, ja. Han slog ytterligare tre målgivande assist av högsta klass i natt och börjar bli en profil av nästan samma kaliber som den andra ryssen i Washington...

– Han har verkligen tagit stora kliv framåt den här säsongen och man ser hur bra han trivs just nu, instämmer ”Bäckis”.

”Fyra riktigt bra kedjor”

– Det är en stor tillgång för vårt lag att vi fått fram en så lysande center. Vi har fyra riktigt bra kedjor nu.

Kuznetsov är antagligen inte ensam om att trivas. Caps går som sagt som tåget och toppar inte bara sammanlagda tabellen – de har sån saftig ledning i konferensen och divisionen att de nästan skulle kunna maila in resten av grundserien.

–  Men vi har inga problem med motivationen. Ingen i laget bryr sig om hur vi ligger till i tabellen. Vi bara pumpar på och jag tror det är en av våra verkliga styrkor, säger Bäckström.

Även de övriga två Washington-svenskarna, Andre Burakovsky och Marcus Johansson gjorde varsitt mål i natt – och Johansson stod dessutom för en assist.

Också hemmalagets blågula duo, William Karlsson och Alexander Wennberg, noterades för målgivande passningar.

ARTIKELN HANDLAR OM