Klubben stänger av NHL-talangen

”Bäst för båda om han trejdas”

Foto: AP
HOCKEY

Situationen mellan Tampa Bay Lightning och deras forwardslöfte Jonathan Drouin blir bara smutsigare och smutsigare.

Nu har klubben stängt av 20-åringen – som alltjämt väntar på att bli bortbytt.

Jonathan Drouin, draftad som 3:a totalt 2013, har setts som Tampas stora framtidsnamn på forwardssidan. Men det kanadensiska underbarnet fick vänta ett år på NHL-spel till skillnad mot flera andra supertalanger. Efter en anonym säsong 2014-15 spåddes det stora genombrottet äntligen komma efter en försäsong i förstakedjan och i topp av interna poängligan.  

Men en skada saboterade hösten och i återkomsten blev det bara tio minuter spel innan han skickades ner till AHL.

I november chockades fansen när agenten och 20-åringen gick ut och begärde en trejd bort från västra Florida.

Tampas general manager Steve Yzerman ville knappt kommentera situationen och att klubben skulle gå med på en sådan begäran har bedömts som tämligen osannolik.

Men under natten till torsdagen blev situationen än mer prekär – när klubben valde att stänga av Drouin på ”obestämd tid utan lön” – för att inte ha dykt upp till matchen mellan Syracuse Crunch och Toronto Marlies.

Drouin fanns med på morgonträningen i Toronto, men när han saknades på uppvärmningen och i laguppställningen inför matchen eskalerade spekulationerna.

”Ingen anledning att fortsätta”

Tampa ville inte kommentera händelsen ytterligare, men agenten Allan Walsh släppte följande uttalande efter beskedet om avstängningen:

”I ljuset av den senaste utvecklingen är det tydligt att det bästa för bägge parter vore om Tampa Bay bytte bort Jonathan då det inte finns någon anledning för Jonathan att fortsätta med Tampa Bay Lightnings organisation på något plan. Vi kommer inte att ha något mer att säga i väntan på att Tampa Bay färdigställer en trejd som involverar Jonathan.”

Rangers och Montreal intresserade

Så sent som i måndags efter en match i AHL använde Drouin ord som ”det är roligt” och att ”det är en bra grupp killar här nere som gillar att vinna”.

Drouin har endast gjort tre poäng på sju matcher för Crunch i AHL och åtta poäng (2+6) för Lightning.

Klubbar som Montreal Canadiens och New York Rangers ska enligt uppgifter vara väldigt intresserade av Drouin.

ARTIKELN HANDLAR OM