Bröt mästarnas långa rekordsvit

Strålman: ”Vår bästa match på hela säsongen”

Foto: REUTERS
HOCKEY

NEW YORK. Chicagos tolv matcher långa segersvit är bruten.

Tampa lyckades slå finalmotståndaren från i somras med 2-1 – och tog därmed sin egen sjunde raka seger.

– Jag tycker vi gjorde vår bästa match på hela säsongen, säger målskytten Anton Strålman till Sportbladet.

Det var två lag på rejäl uppgång som drabbade samman när senaste Stanley Cup-finalen gick i repris i Amalie Arena i centrala Tampa.

Regerande mästarna Chicago hade slagit klubbrekord med tolv raka segrar innan besöket i västra Florida – och Tampa hade efter sin tröga första halva  av säsongen vunnit sex raka.

Som sig bör blev det också en förträfflig match – som slutade med att Blackhawks fick sin svit avklippt och Lightning sin förlängd.

– Ja, vi jobbade hårt i 60 minuter istället för bara 40. Då brukar det bli lite lättare, säger Anton Strålman på telefon från Tampa.

– Nä, allvarligt. Jag tycker vi gjorde vår bästa match på hela säsongen. Alla bidrog och gjorde vad de skulle, det var en riktig lagseger.

”Har en helt annan arbetsmoral”

Kontrasten mot hur det sett ut tidigare under säsongen kunde inte vara mer bjärt – men så har Bolts också fått tillbaka alla skadade nyckelspelare och kan för första gången sedan seriestarten spela med planerad laguppställning.

– Fast det beror inte bara på det. Vi har ett helt annat driv och en helt annan arbetsmoral nu, fortsätter ”Strålle”.

– Det var det stora problemet under första halvan av säsongen. Vi jobbade hårt vissa matcher men inte alla och det håller inte. Men nu börjar det se ut som fjolårets Tampa igen och det känns såklart väldigt roligt.

Styrde in Hedmans skott

Strålman gjorde själv sitt sjätte mål för säsongen när han dryga sju minuter in i första perioden satte fram klubbspetsen på ett Victor Hedman-skott och styrde in 1-1.

– Jag tar fram alla trick jag har i skjortärmen, he he. Jag försökte smita undan från forwarden som backcheckade på mig och plötsligt var jag ren framför kassen. När Victor skott kom var det bara att sätta dit klubban, säger han.

Hedman hade också assist på Nikita Kucherovs matchavgörande balja i andra perioden och utsågs till matchens första stjärna.