Landeskog hjälte med läcker straff

Svenske kaptenen avgjorde för sitt ”Avs”

1 av 2 | Foto: AP
HOCKEY

Colorado tog slut på divisions-rivalen St. Louis tre matcher långa segersvit och tog själva sin tredje raka seger.

Gabriel Landeskog blev hjälte i straffläggningen med enda målet – en delikatess som fick NHL-klubbens tankar till Peter Forsberg.

Carl Söderberg har haft en fin säsong och är kanske den som glänst mest av Colorado-svenskarna, men nattens batalj jämna batalj i Pepsi center mot St. Louis Blues var inte hans. 

Efter en tafatt och misslyckad rensning ur egen zon från Carl Söderberg fick till slut Alexander Steen pucken och sköt 1–0 till gästande St. Louis.

Söderberg borde kanske dock ha fått revanschera sig med ett mål när han petade in pucken med drygt sex minuter kvar av tredje – men det dömdes bort.

Colorado lyckades dock ändå kvittera genom Nathan MacKinnon med endast 53 sekunder kvar.

Gabriel Landeskog fick inleda straffläggningen och fintade bort Brian Elliot rejält med en fin dragning och hade bara att lägga in pucken med en backhand. En ”Foppa 94-straff” fast tvåhands, om man ska gå på live-rapporteringen från Colorados officiella twitterkonto.

Alex Steen, försökte därpå med en liknande dragning, men prickade stolproten.

Publiken fick se allting

Semyon Varlamov. som gjorde 33 räddningar i matchen, stoppade även de två efterföljande straffarna från Blues och belönades med priset som matchens bäste spelare.

– Det var en rolig match för chansen och de fick se allting.

VIDEO: Se Landeskogs läckra straffavgörande här (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM