Josefson målskytt i fjärde raka segern

”Vi ska uppåt i tabellen”

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. New Jersey Devils fortsätter imponera.

I natt tog de fjärde raka segern, borta mot Winnipeg – och är nu snart ikapp lokalkonkurrenterna New York Rangers och New York Islanders i tabellen.

– Och vi är inte nöjda bara med att ligga på slutspelspelsplats, vi siktar på högre placeringar, säger målskytten Jacob Josefson till Sportbladet efter 3-1-segern.

Matchen i MTS Centre var Devils 49:e den här säsongen, så det är verkligen inget att snacka om längre.

Den förväntade slagpåsarna från Newark har blivit riktiga slutspelscontenders.

De ligger nu – efter fyra raka segrar – på sista wild card-platsen i öst, men har bara en respektive två poäng upp till New York Rangers och New York Islanders på plats två och tre i Atlantic-divisionen.

– Ja, nu är det kul. Men vi är ett ett väldigt hårt jobbande lag. Det låter kanske klyschigt, men jag tror det är vår verkliga styrka. Vi jobbar alltid hårt för varandra, säger Jacob Josefson på telefon från Winnipeg.

– Samtidigt är vi inte nöjda bara med att ligga på slutspelsplats. Vi ska uppåt i tabellen, självfallet är målsättningen att komma ikapp och gå om både Rangers och Islanders.

Mål i PP

”Yayo” bidrog själv med ett mål i mot Winnipeg – i ett powerplay i andra perioden.

– Jag fick en fin passning av David Schlemko och försökte bara skjuta så fort som möjligt och det gick ju bra, säger han.

– Det är bra att vi kan få lite spridning på målskyttet. Vi har två starka offensiva kedjor men ibland har de kvällar när de inte producerar lika mycket och då är det viktigt att andra kan steppa upp.

ARTIKELN HANDLAR OM