Landeskog: ”Det är ganska sällsynt”

Colorado-svenskarna slog till i boxplay

1 av 2 | Foto: AP
Gabriel Landeskog.
HOCKEY

NEW YORK. Man ska tydligen akta sig för svenskarna i Colorado när man har powerplay.

Carl Söderberg och Gabriel Landeskog gjorde faktiskt varsitt ”shorthanded”-mål när Colorado tog fjärde raka segern mot Dallas i natt.

– Det är ganska sällsynt att bara att göra ett sådant per match så det här var ju lite speciellt, säger ”Gabbe” till Sportbladet efter 3-1-segern.

Vi kan inte svära på det, men gissningsvis var det en historisk blågul dubbel-knock vi såg i American Airlines Center i natt.

Det lär aldrig tidigare hänt att två svenskar gjort varsitt mål i numerärt underläge i en och samma match.

Först var det Carl Söderberg som bröt ett Dallas-anfall i mittzonen, fintade bort en back, skar in mot mål och stänkte in 1-0.

”Hans mål var riktigt snyggt”

Sedan gjorde alltså Gabriel Landeskog om bedriften i mitten av andra. Han stal pucken av landsmannen John Klingberg på Avalanches blålinje och kontrade in 2-1.

– Ja, jag satt just och tänkte på det....det ser man inte ofta. Det är ganska sällsynt att bara att göra ett sådant per match och så blir det två. Lite speciellt. Och kul att det var just jag och Carl. Hans mål var riktigt snyggt, säger Landeskog när vi ringer upp honom efter matchen.

Han fortsätter:

– Men vårt spel i numerärt underläge var överhuvudtaget väldigt bra i den här matchen. Jag vet inte hur många powerplay de hade, men de fick inte ut mycket av dem eftersom vi spelade så tajt.

Har bra kemi

De båda Colorado-svenskarna dödar inte bara utvisningar ihop, de är kedjekamrater även i spel fem-mot-fem och ser ut att ha utvecklat väldigt fin kemi takt med att säsongen gått.

– Ja, det går bättre och bättre. Vi vet båda att vi har mer ännu mer att ge, men trivs bra, konstaterar Gabriel.

De är förmodligen inte de enda i laget som trivs nu. Av's förväntades få en svår säsong, men efter nattens seger – den fjärde raka – är de inte bara på slutspelsplats. De har några poängs marginal ner strecket.

– Det är mycket hockey kvar att spela, men om vi fortsätter spela så här och är ödmjuka och noggranna och vinner matcher mot konkurrenter i divisionen och konferensen, då tror jag att de här går vägen, säger kapten Landeskog.

ARTIKELN HANDLAR OM