Ekman-Larsson klättrar i målligan

”Skjuter man mycket trillar puckarna in”

Foto: AP
Ekman-Larsso och Louis Domingue firar.
HOCKEY

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson är på väg mot något riktigt stort igen.

Han stod för säsongens fjortonde fullträff när Arizona skrällde mot LA Kings i natt och är därmed delad tvåa i backarnas målliga.

– Får man såna lägen som det jag fick i kväll är det inte så jättesvårt, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Ifjol gjorde Oliver Ekman-Larsson 23 mål och var med den noteringen bäste back i hela ligan.

I år har han flera gånger påpekat att man inte ska räkna med samma skörd igen, för så många mål gör en back inte år efter år, men faktum är att den 24-årige smålänningen är på väg i samma riktning igen.

”Svårt även för en forward”

Han pangade alltså in sitt fjortonde mål för säsongen i natt – i 47:e matchen. Med den noteringen delar han andraplatsen i backarnas målliga med Carolinas Justin Faulk. Bara San Joses vildvuxne Brent Burns har gjort fler med 18 (Oliver är också fyra i backarnas poängliga, efter Erik Karlsson, just Burns och John Klingberg).

– Det där är ju inget jag direkt åker och tänker på, men det ÄR svårt att komma upp i 20 mål. Även för en forward, säger han på telefon från den ljumma Phoenix-kvällen.

– Men får jag fler såna lägen som det ikväll...då är det kanske ändå inte så jättesvårt. Jag hade hade ju bara att trycka dit pucken. Samtidigt, som jag sagt tidigare: Om man skjuter mycket ramlar puckarna till slut in.

”Gått bra för dem”

Matchen mot Kings vann Coyotes till slut med 3-2 – och det måste såklart räknas som en av säsongens finaste skalper.

– Det var väldigt viktigt att vi vann den här matchen, lagen precis bakom oss i tabellen har ju börjat ta mycket poäng på slutet. Så vi snackade innan om att vi skulle försöka göra en riktigt bra match, fortsätter Oliver.

– Det är förstås starkt att slå Kings. Det är ett bra lag. Men vi...jag ska inte säga att vi haft lätt för dem, men det har gått faktiskt gått rätt bra när vi spelat mot dem.

ARTIKELN HANDLAR OM