Svensken förhörd om vidriga bråket

”De köpte 465 drinkar”

Foto: TT
Gabriel Landeskog (mitten) kallades som vittne.
HOCKEY

Semyon Varlamov anklagas för att ha misshandlat sin tidigare flickvän.

På torsdagen kallades Gabriel Landeskog till rätten för att vittna.

Enligt BSNAvalanche bekräftar svensken en hätsk stämning mellan Varlamov och flickvännen.

Det var vintern 2013 som Colorado Avalanche-målvakten Semyon Varlamov hamnade i bråk med sin dåvarande flickvän, Evgeniya Vavrinyuk, på en Halloweenfest i Denver.

Enligt Vavrinyuk ska NHL-målvakten ha varit berusad och hotfull. Hon uppger att Varlamov, när han kom hem sent på natten, knuffade ner henne från sängen, slet henne i håret och sparkade henne i bröstet.

”Kunde ha dödat dig”

Han ska också, enligt Denver Post, ha sagt:

– Du uppträdde som en hemlös hund, alla mina vänner undrade vad det är för fel på min flickvän!

I tingsrätten hävdade även Vavrinyuk att den 27-årige ryssen ska ha sagt: ”Om vi inte var i Amerika kunde jag ha dödat dig”.

Åklagarna valde att inte väcka åtal mot målvaktsstjärnan och lade ner målet 2014. Nu driver Vavrinyuk en civilprocess i Denver District Court i hopp om ersättning för sveda och värk.

Köpte 465 drinkar

Och på torsdagen kallades Semyon Varlamovs svenske lagkamrat, Gabriel Landeskog, till vittnesstolen.

Enligt BSNAvalanche uppger Landeskog att Evgeniya Vavrinyuk till en början såg ut att vara på bra humör. Det hela ska dock ha tagit en tvär vändning senare under kvällen. Landeskog hävdar i sitt vittnesmål att Vavrinyuk försökte avbryta honom och Varlamov mitt i ett samtal, och att hon ”började” skrika när hon inte fick gehör.

I korsförhöret fick Landeskog även frågor om den totala krognotan för kvällen, där nästintill alla Colorado Avalanche-spelare närvarade. Han säger att han inte minns vad det kostade, men enligt åklagaren beställdes sammanlagt 465 drinkar.