Skulle inte ens spela – blev MVP i All Star

Två mål senare hade han tagit över showen

1 av 5 | Foto: REUTERS
HOCKEY

Gordie Howe, Bobby Orr, Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Teemu Selänne, Joe Sakic – och nu även John Scott (!).

Den drygt två meter långe och 117 kilo tunge slagskämpen fick sin ultimata revansch på NHL när hans Pacific-lag vann All Star-turneringen och bjässen röstades fram som MVP.

– Jag trodde att jag skulle hålla mig i bakgrunden och njuta av helgen från kulisserna. Men det blev definitivt inte så, säger fansfavoriten Scott.

Det hela började med en röstningskampanj från fansen som utsåg slagskämpen John Scott – långt ifrån den typiska All Star-stjärnan – till kapten för Pacific-divisionens 3 mot 3-lag.

Sedan pågick en månads långt arbete av NHL att försöka stoppa Scott från att komma på festen – bland annat genom att skicka Arizona-bjässen till Montreals AHL-lag och anonyma övertalningssamtal med inblandning av hans två döttrar.

Den behandlingen fick Scott att lessna och han bestämde sig för att han visst skulle vara med på helgens jippo i Nashville.

Och som en riktig nagel i ögat på NHL gick han sen och stal hela showen.

Eller vad sägs om:

Två mål – varav ett riktigt grannt frilägesmål – i semifinalen som vanns mot Central Division med 9–6.

Framröstad av fansen som hela turneringens MVP efter 1–0-segern i finalen mot Atlantic Division.

Slogs med Kane

Corey Perry som gjorde enda målet i finalen där John Gibson och Jonathan Quick spikade igen för Scotts mannar som därmed fick dela på den ansenliga prischecken på en miljon dollar.

Daniel Sedin kan ta från prispotten med gott samvete då han i finalen var den som spelade fram Perry och dessförinnan gjort två mål och en assist.

Men gladast av dem alla var nog John Scott.

Den 33-årige forwarden fick – förutom en sprillans ny bil i MVP-pris – även som grädde på moset visa lite av det han egentligen behärskar bäst på rinken. Efter att han satt in den första matchens enda tackling, bjöd Chicago-stjärnan Patrick Kane på ett litet låtsas-slagsmål och kastade handskarna mot Scott.

För Scott, som troligtvis tagit sina sista skär i NHL, lär det ta ett tag att få ner mungiporna till normal position igen.

– Jag fortsätter att säga att det varit som en virvelvind, allting har gått så fort. Jag älskade det och det var nog det häftigaste jag gjort i mitt hockey-liv, säger Scott enligt nhl.com.

Jagr: Glad jag förlorade

Förre lagkamraten i San Jose Sharks, Joe Pavelski, är inte förvånad över kärleken från fansen – som skanderade ”"MVP, MVP, MVP!”.

– Jag tror de såg hans person och vilken rolig kille han är.

Florida Panthers Jaromir Jagr, var inte ett dugg bitter efter finalförlusten trots att det kan ha varit veteranens sista All Star-framträdande.

– Jag har aldrig varit glad över att förlora men i dag är jag glad att jag gjorde det.

Karlsson: Hela helgens MVP

Även Erik Karlsson, målskytt för Atlantic-divisionen i 4–3-segern mot Metropolitan-divisionen stämde in i hyllningskören:

”Jag känner mig väldigt tursam att få vara med om en sån här helg. Det öppnade mina ögon på så många sätt. Du var inte bara MVP på isen, utan även för hela helgen.”, skriver Ottawa-stjärnan till en Instagram-bild på honom och Scott.

erikkarlsson65What a weekend this has been. I had so much fun and I consider myself extremely lucky to be able to experience something like the #nhlallstarweekend. It opened my eyes in so many ways. Not only were you the MVP on the ice but also of the entire weekend

Hjälmen till Hall of Fame

Som försäkring för att den här osannolika hockeysagan inte ska glömmas bort kommer hjälmen som Scott bar att föreviga i Hockey Hall of Fame i Toronto, uppger Sportsnets Elliotte Friedman.