Slagskämpens succé – kan få en egen film

Har redan ”ändrat namn” på AHL-klubben

1 av 3 | Foto: REUTERS
HOCKEY

Den förre NHL-fightern John Scott tog hockeyvärlden med storm under All Star-helgen i Nashville.

Nu kan hans osannolika resa bli film.

– Han kan ta det här hur långt han vill, säger Scotts agent.

Det var rena rama Hollywood-scenerna som utspelade sig i slutet av All Star-jippot i helgen.  John Scott bars ut på sina lagkamraters axlar – kort efter att han utsetts till All Star MVP och anslutit sig till skaran med namn som Orr, Gretzky och Lemieux – och lagkaptenen för vinnande laget Pacific hyllades unisont av sina före detta NHL-kollegor.

Före detta eftersom han inför All Star skickades ner till AHL och efter diverse stridigheter med NHL är det högst oklart om han någonsin får skrinna ut på isarna i världens bästa hockeyliga igen.

Men den 33-årige slagskämpen har inte ont om alternativ efter den senaste månadens händelser.

”Har ett stort utbud”

Enligt TSN:s Frank Serevalli bekräftar Scotts agent Ben Hankinson att han redan blivit kontaktad om att både göra en film och skriva bok om Scotts otroliga resa.

– Det har inte varit något annat än en bergochdalbana med ett otroligt slut. Vi har ett stort utbud för honom att ta sig an, men han kommer inte göra allt, säger Hankinson.

Det tog inte heller lång tid innan fansen började skrika om en potentiell Scott-film och den första trailern är redan gjord.

– Förhoppningsvis kan jag hänga kvar och göra något inom sporten, sa Scott som uppges ha erbjudits jobb som radioexpert på heltid hos en av sina förra klubbar, innan han fick chansen att skriva på för Arizona.

”St John Scotts Icecaps”

Nu har Scott återvänt till sin nya tillvaro i Montreals farmarlag – där hans framfart inte heller gått under radarn. Fansen var inte sena med att föreslå en namnändring på klubben St Johns Icecaps till ”St John Scotts Icecaps” eller St Johns Ice Scotts”, men bönhördes bara till den grad att klubben ändrade namn på sitt twitterkonto.