Nekas spel – efter pinsamma tabben

I blåsväder igen: ”Är besviken på honom”

Foto: TT
HOCKEY

Evander Kane, 24, har trampat i klaveret – igen.

Buffalo Sabres-stjärnan stryks från nattens match mot Ottawa Senators efter en pinsam tabbe.

– Han bröt mot reglerna, säger tränaren Dan Bylsma.

Evander Kane var involverad i flera konflikter under sin tid i Winnipeg Jets. Inför den här säsongen trejdades han till Buffalo Sabres. Men klubbytet har inte direkt gett något uppsving i karriären; Kane står på 24 poäng (16+8) efter 47 spelade matcher vilket ger ett snitt som är lägre än han haft föregående säsonger.

Dessutom har orsakat turbulens vid sidan av isen.

Anklagad för sexbrott

I slutet av december anklagades forwarden för ett ”sexbrott”. Händelsen i fråga ska ha inträffat på hotellet First Niagara Center natten före en match och polisen i Buffalo bekräftade att en utredning hade inletts, men sa samtidigt ingen anmälan gjorts.

– Det finns inte mycket att säga mer än att jag inte gjort något fel och att jag är angelägen om att rentvå mitt namn och blicka framåt. Jag respekterar den rättsliga processen och mer än så vill jag inte säga, sa Kane själv.

”Är besviken”

Nu skapar han rubriker igen.

Stjärnan försov sig till måndagens morgonvärmning efter att ha gått på NBA:s All Star-match i Toronto utan att ha informerat sin tränare – och stryks därför från truppen som i natt ställs mot Ottawa Senators.

– Han ringde och informerade mig och Tim (Murray, general manager) men han bröt mot reglerna och därför får han inte vara med mot Ottawa. Självklart är jag besviken på honom, säger tränaren Dan Bylsma enligt Times Herald.