Fina gesten nära att sluta i tragedi

NHL-stjärnan ”förkrossad” efter hemska olyckan

Foto: AP/Twitter
HOCKEY

Tanken var god, men Montreal Canadiens-stjärnan P.K. Subbans gest kunde ha förvandlats till en total tragedi.

Han kastade upp en puck på läktaren – som träffade en bebis i huvudet.

– P.K är förkrossad, säger en talesperson för klubben.

Det var under söndagens öppna träning som de läskiga scenerna utspelade sig. 26-årige backen P.K. Subban – Montreal Canadiens bäst betalde spelare och en av hela NHL:s största profiler – avslutade träningen med att åka bort till ena sarghörnet där flera unga supportrar befann sig. Han, och flera andra spelare, kastade upp puckar på läktaren.

Då, plötsligt, var olyckan framme.

”Hade änglavakt”

Valérie Meloche – mamma till en en månad gamla bebis – berättar att en av puckarna som P.K Subban kastade upp på läktaren landade på hennes bebis, som fick föras akut till Montreal Children’s Hospital.

”Min älskling fick hjärnskakning och är kvar på sjukhuset under observation. Hon hade änglavakt”, skriver mamman på Facebook.

Donald Beauchamp, talesperson för Montreal Canadiens, beskriver det hela som en ”hemsk olycka”.

– Enligt vad jag hörde så var det en äldre person som försökte fånga pucken, och att den sedan nuddade två andra personer innan den landade på den stackars bebisens huvud. Ingen av spelarna förstod att det gick så illa. De fick höra om det via medierna morgonen därpå och P.K blev helt förkrossad, säger Beauchamp.

”Enormt lättad”

P.K. Subban – som älskar barn och som tidigare donerat 83 miljoner kronor till ett barnsjukhus i Montreal – kontaktade Donald Beauchamp tre gånger morgonen därpå för att försäkra sig om att bebisen var okej.

Det är hon.

Hon har fått lämna sjukhuset och familjen kan snart vänta sig ett besökt från P.K. Subban.

– P.K blev enormt lättad när han fick höra att bebisen var okej och nu ser han fram emot att få träffa familjen, säger talespersonen Donald Beauchamp enligt Montreal Gazette.