”Ser fram emot att möta Foppa igen”

”Lidas” taggad inför legendarfyllda utomhus-matchen

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. De utkämpade de mest svavelosande hatmatcherna i NHL under 90-talet.

Nu möts Peter Forsberg och Nicklas Lidström och de andra gamla fienderna i Colorado Avalanche och Detroit Red Wings på nytt  – under bar himmel på Coors Field i Denver.

– Det finns inga rivaliteter av den sorten kvar i ligan. Men i den här veteranmatchen tror jag stämningen blir lite vänligare än den var då, säger ”Lidas” till Sportbladet.

I morgon natt möts dagens upplagor av Colorado Avalanche och Detroit Red Wings i säsongens sista utomhusmatch på baseboll-arenan Coors Field i Denver.

Som aptitretare samlas några av bägge lagens legendarer i en veteranmatch på samma temporära rink redan i natt – och då är det en hel bunt gamla edsvurna fiender som ställs öga mot öga igen...

”Inga liknande rivaliteter i dag”

För på 90-talet var Avalanche och Red Wings glödheta rivaler.

– Ja, det var fantastiska matcher att spela. Vi hade båda riktigt bra lag som alltid var contenders. Men det behövde inte ens vara slutspel. Även när vi skulle mötas i grundserien började det snackas flera dagar i förväg så när de väl skulle avgöras hade de verkligen byggts upp, säger Nicklas Lidström på telefon från Klippiga bergen.

–  Det finns inga rivaliteter av den sorten i ligan idag. Men samtidigt var hockeyn annorlunda på den tiden. Det förekom till exempel betydligt fler slagsmål, så det kom mer naturligt.

Några sådana förväntar sig Detroits backikon, nyss invald i Hall of Fame, dock inte idag.

–  Nej, he he, i den här veteranmatchen tror jag stämningen blir lite vänligare än den var då, fortsätter han.

– Det ska bli kul, först och främst att få träffa gamla lagkamrater men också de som var ens rivaler på den tiden. Vi har nog en del att snacka om.

”Ser fram emot att möta Foppa”

Även Tomas Holmström ingår i Detroits lag – och naturligtvis är Peter Forsberg uttagen i Avalanches veterantrupp.

– Ja, det är verkligen roligt att ”Foppa” ska vara med. Jag ser fram emot att spela mot honom igen, säger ”Lidas”.

– Om jag är i form? Ja, vi får väl se. Matchen spelas ju i tunn luft i Denver. Det kanske blir lite jobbigt. ”Homer” hävdar dock att han är i kanonslag!