Jagrs plan – vill spela tills han är 50

"Jag tror det är möjligt, utan tvekan"

Foto: TT
Jaromir Jagr hoppas ha många år kvar som hockeyspelare.
HOCKEY

Han har redan tangerat legenden Gordie Howe sett till NHL-poäng. Nu sätter den tjeckiske NHL-legendaren ännu ett rekord i sikte.

Det kommer ta några år. Men Jaromir Jagr, 44, tror att han kan spela tills han är över 50 år gammal.

När han stod för en assist för sitt Florida Panthers i lördagens NHL-spel tog han platsen som den tionde äldsta spelaren som spelat i världens bästa hockeyliga. Men framförallt tangerade han med sin assist, som fick representera hans 1850:e NHL-poäng i karriären, Gordie Howes tredjeplats på listan över flest poäng i NHL genom tiderna.

Gordie Howe, som än idag är den äldste spelaren i NHL genom tiderna, när han spelade sin sista NHL-match vid 52 års och elva dagars ålder. Med det är han den ende femtioåringen som någon spelat i ligan.

"Det är möjligt"

I en intervju med todaysslapshot.com menar Jaromir Jagr att han vill bli den andre.

– Jag tror det är möjligt utan tvekan. Du måste dock känna dig bra. Man vet aldrig vad som händer i morgon. Man måste fortfarande gilla det. Jag vet inte hur jag kommer känna mig imorgon så jag tar det dag för dag, säger Jagr.

Som har god koll på de legendarer som han samsas med om platserna i historieböckerna.

– Om du är en bra spelare ska du ha koll på sportens historia och vem som spelade innan man själv började spelade. Utan dem skulle man inte spela nu. Man måste respektera dem.