Henkes galna räddning efter Dif-fansens hån

”Haha, well, jag är glad att Joel är tillbaka”

1 av 5 | Foto: nhl.com
I tredje perioden kom en riktig svettig räddning av Henke. Han räddar ett skott med plocken först, men pucken studsar ner till Boston-forwarden som har öppet mål…
HOCKEY

NEW YORK. Djurgårdsfansen visste vad de talade om när de kallade Joel Lundqvist ”sämst i familjen”.

Det går omöjligen att vara annat när man är tvillingbror till den artist som hade ny, bländande show på Madison Square Garden i natt.

– Ha ha, jag hörde om det det där. Det var rätt roligt, men det beror allt på vad vi tävlar i, säger Henrik Lundqvist när Sportbladet träffar honom efter New York Rangers 5–2-seger över Boston.

Foto: Bildbyrån
Brorsan Joel är tillbaka i slutspelet med Frölunda nu.

Experterna: De ska med till World Cup

Det var i senaste slutspelsmatchen mellan Djurgården och Frölunda hemmafansen på Hovet i Stockholm försökte psyka Joel Lundqvist genom att skandera att han är ”sämst i familjen” – alltså sämre än tvillingbrorsan Henrik i New York.

Joel skrattade gott efteråt – och det gör ”Henke” också.

– Ja, ha ha, jag hörde om det det där. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det var rätt roligt, kluckar han.

– Fast det beror allt på vad vi tävlar i.

Well, när det gäller hockey är det få som överhuvudtaget kan mäta sig med den Lundqvist som bor på den här sidan Atlanten.

Hade nästan passerat

Han gjorde en ny stormatch när Boston Bruins i natt gästade Madison Square Garden, tog 39 skott och bjöd under en Bruins-forcering i tredje perioden på några parader som fick den ärevördiga gamla ladan på sjunde avenyn att vråla rakt ut.

Särskilt en sidledsförflyttning när Lee Stempniak sköt från nära håll och pucken i princip hade passerat mållinjen var...mindblowing.

– Där var det på håret. Jag trodde först att det var lugnt, men sen såg jag på reprisen att det handlade om någon millimeter. Bruins är bra på det där, de kommer ut så långt på sidan att de inte går att se och sedan matar de in puckar till nån som står där, fortsätter han.

– Jag  tycker för egen del att det känts bra en längre tid nu. Över en månad, faktiskt. När jag kom tillbaka från skadan hade jag inte studsarna med mig i slutet av matcherna men det har jag nu och det är väldigt skönt.

Avsluta serien

Till slut vann New York-laget alltså med 5–2 och därmed börjar det bli klart att ”Henke” snart får göra som han som är ”sämst i familjen”.

Spela playoff-hockey alltså.

– Ha ha. Well, jag är väldigt glad att Joel är tillbaka och hoppas att Frölunda kan avsluta den där serien nu.

Se ”Henkes” galna räddning här (extern länk)

■ ■ ■

Erik Karlsson stod för sin – hör och häpna – 62:a assist när Ottawa Senators gästade New York Islanders i natt.

Därmed befäster han sin historiska ledning i NHL:s assistliga

Men tyvärr hjälpte det inte.

Senators fick stryk med 3–1 och slutspelschanserna är snart borta även i teorin.

Experterna: De ska med till World Cup

FAKTA

NY Rangers–Boston 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)

NY Rangers: Mats Zuccarello, Derek Stepan (Henrik Lundqvist), Derick Brassard (Jesper Fast), T.J. Miller, Rick Nash. Målvakt: Henrik Lundqvist 95,1 procent. Boston: Lee Stempniak, Frank Vatrano (Loui Eriksson). Målvakter: Jonas Gustavsson 86,7 procent, Tuukka Rask 75 procent.

Publik: 18 006.

NY Islanders–Ottawa 3–1 (0–0, 3–0, 0–1)

NY Islanders: John Tavares, Matt Martin, Brock Nelson. Målvakt: Jean–Francois Berube 95,7 procent. Ottawa: Mark Stone (Erik Karlsson). Målvakt: Andrew Hammond 87 procent.

Publik: 13 837.