NHL-legendarens udda attack – på slutspelsskägget

Guy Lafleur anser att det är en skam för hockeyn

1 av 2 | Foto: Getty Images
Joe Thornton
HOCKEY

17 säsonger i NHL och ikonstatus i Montreal.

Men nu är Guy Lafluer, 64, rejält upprörd – på slutspelsskägget.

– Det är en skam för hockeyn, det ger en dålig bild av NHL, säger hockeylegendaren.

Foto: AP
Guy Lafleur

Om det handlar om att Lafluer själv inte lyckades odla något mustigt slutspelsskägg eller om det beror på att traditionen började först efter hans storhetstid låter vi vara osagt.

Men 64-åringen, som vann fem Stanley Cup-titlar och spelade 1 126 NHL-matcher, visar tydligt sitt motstånd till ansiktsbehåring i kombination med ishockey.

Sharks-spelarna får kängan

Han går till rejäl attack mot skägget och måltavlor är, får vi anta av hans kommentarer att döma, Joe Thornton och Brent Burns – två Sharks-spelare som kan skryta med ett ordentligt skägg.

– För mig, att se Sharks-spelarna med de långa skäggen. Jag tycker att det är en skam för hockeyn. Jag hatar det. Det ger en dålig bild av NHL. Jag har inget emot att en kille har skägg, men ner till magen… nog är nog, säger legendaren i en lång frågestund med Montreal Gazette enligt hockeysverige.se.

– Lagens ledare borde sätta ner foten. De kan inte se pucken (skratt). Det är därför de har problem, fortsätter han.

"Besviken på Sharks"

Lafleur är knappast heller tillfreds med västkustslagets spel i finalserien mot Pittsburgh.

– Jag är väldigt besviken på hur Sharks spelar nu jämfört med serierna innan. Jag tror inte att de verkligen vill ha Stanley Cup. De kanske vill ha den, men de spelar inte för den på samma sätt som Pittsburgh. Fartmässigt är Pittsburgh starkare, men Sharks brukar tacklas, använda deras kroppar för att spela ett mer fysiskt spel än Pittsburgh men de gör inte det.

ARTIKELN HANDLAR OM