Hjälten: ”Viktigaste målet jag har gjort”

Melker Karlsson hjälte för Sharks i natt

HOCKEY

PITTSBURGH. Svenske Melker Karlsson förstörde festen för Pittsburgh i natt.

Han gjorde det matchavgörande målet när hajarna från San Jose knäckte segervissa pingviner – och tvingade fram ytterligare en rond i Stanley Cup-finalen.

– Det är det viktigaste mål jag gjort. Nu tror jag det blir en direkt avgörande ”Game 7” också, säger ”The Melkman” efter 4-2-segern.

Penguins kunde avgöra Stanley Cup-finalen med en seger i den femte matchen mot San Jose i Consol Energy Center och hela Pittsburgh hade laddat för decenniets fest.

Men det satte alltså Melker Karlsson – och målvakten Martin Jones – stopp för.

När Penguins med hjälp av två snabba mål signerade Evgeni Malkin och Carl Hagelin hade kommit tillbaka från 0-2-underläge under den galna inledningen av matchen, när det gjordes fler mål än det någonsin tidigare gjorts så snabbt i början av en final, var det den 25-årige krigaren från Lycksele som hällde en hink iskallt vatten över Pennsylvania-metropolen genom att ge gästerna ledningen igen.

Han fick en fantastisk backhand-passning av Logan Couture mitt i slottet och piskade in sitt andra finalmål.

– Det var kanske inte det bästa mål jag gjort, men det var det viktigaste, säger den fåordige hjälten.

Ja, för det blev faktiskt matchavgörande.

”Har ytterligate en växel”

Penguins tryckte på intensivt under de två avslutande perioderna, men då klev målvakten Martin Jones in på scenen och stal showen.

– Ja, det var hans bästa match i hela slutspelet, tror jag. Han gjorde några helt sjuka räddningar, fortsätter ”The Melkman”, som för övrigt också stod för assist på Brent Burns inledande mål.

Till slut kunde Joe Pavelski lägga in 4-2 i tom kasse och därmed var det klart:

Det blir en ny match i Shark Tank i San Jose på söndag.

– Vi gjorde en bra match ikväll och fick äntligen ledningen. Då vinner vi, konstaterar Melker.

– Det känns såklart skönt att få åka hem med det här och spela i Tanken igen. Jag tror vi har ytterligare en växel att lägga i, alla såg lite piggare ut i den här matchen.

Tror på ”Game 7”

Kort sagt:

Matchvinnaren tror att det blir en direkt avgörande Game 7 i Pittsburgh nästa vecka.

– Ja, vi kommer absolut tillbaka hit.

Men det vill pingvinerna undvika – till varje pris.

– Jag tycker vi var lite skakiga i början av kvällens match, men jag gillar sättet vi kom tillbaka på och tror att något riktigt bra kan hända på söndag, säger coachen Mike Sullivan.

ARTIKELN HANDLAR OM