"Blev lika chockad som alla andra

NHL-svensken pratar ut om den stora bytesaffären

Foto: AP Scanpix
Adam Larsson.
HOCKEY

Taylor Hall mot Adam Larsson var bytesaffären som väckte stora reaktioner i NHL-världen i går.

Nu ger svensken sin syn på bytet.

– Jag kan inte styra vad alla andra pratar om, säger 23-åringen till SVT Sport.

Svensken Adam Larsson byter New Jersey Devils mot Edmonton Oilers samtidigt som den kanadensiske storstjärnan och fansfavoriten Taylor Hall går åt motsatt håll.

Gårdagens bytesaffär väckte starka reaktioner. Flera experter menade på att det hela blir en jordskredsseger för New Jersey.

– Affären med Hall och Larsson är århundradets sämsta spelaraffär, skrev Viasats finska hockeyreferent Antti Mäkinen på Twitter.

Hockeyjournalisten Sean McIndoe:

– Jag har fanatiskt följt spelaraffärer i NHL i över 30 år och jag är ganska säker på att det här är den värsta affären där en spelare har bytts mot en annan som jag någonsin har sett, skrev han.

"Kan inte styra vad folk säger"

Adam Larsson bryr sig inte om det där snacket.

– Jag kan inte styra vad alla andra pratar om och kan inte göra mer än mitt bästa oavsett vad man blir trejdad emot. Jag har inte valt själv att byta, säger han till SVT Sport.

Han berättar för sajten att han själv fick reda på nyheten samtidigt som alla andra.

– Jag blev lika chockad som alla andra. Jag hade tre missade samtal från min amerikanska agent. Ja, det var en överraskning. Jag hade inte hört några rykten alls. Hade inte fått några indikationer alls att jag skulle bli trejdad, säger han till SVT Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM