Efter succén i NHL – på väg till Färjestad

"Bästa för honom"

Foto: AP
HOCKEY

Han har skyltat om en återkomst till Sverige och Färjestad.

Nu talar mycket för att så blir fallet för Minnesota-proffset Joel Eriksson Ek.

– Långsiktigt tror jag att det är det bästa för honom, säger Chuck Fletcher, general manager i Minnesota, till Star Tribune.

Joel Eriksson Ek har fått mindre och mindre speltid för NHL-klubben, där han stått för fem poäng för nio matcher.

Nu kan 19-åringen vara på väg tillbaka till hemstaden Karlstad. 

– Idealiskt, om han fortsätter få spela lika mycket som han gör just nu, vore det bästa för honom att han åkte hem till Sverige. Jag vet inte vilket datum vi måste fatta ett beslut, men det kan inte fortsätta längs den här vägen, säger Chuck Fletcher till Star Tribune.

"Kommer gynna honom"

En förmodat stor roll i Färjestad och spel i stundande JVM i Kanada (26 december–5 januari) är skäl till att låta Eriksson återvända till Sverige, menar Fletcher.

– Jag har inga problem med att han spelar i Iowa (farmarlaget) under några matcher. Långsiktigt tror jag dock att det bästa är att han spelar i Färjestad, om han inte spelar i NHL, och får spela i junior-VM, säger han och fortsätter:

– Att få stabilitet och inte vara en jojo kan vara bra för en 19-åring. Han är fortfarande bara 19, det får vi inte glömma bort. Han har utvecklats fysiskt det senaste åren, men att få stabilitet, få spela kontinuerligt och känna till miljön kommer gynna honom.

Hård konkurrens

Noterbart är också att Minnesotas storstjärna Zach Parise är på väg tillbaka från skada, vilket så klart ökar konkurrensen.

– Frågan är vad som är bäst för Eriksson Ek. Det beslutet som är bäst för honom är det beslut vi kommer fatta, säger coachen Bruce Boudreau.

Eriksson Ek har tidigare uttryckt att en återkomst till Sverige vore relevant.

– Det skulle vara bäst för mig, sa han till hockeysverige.se.