Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Han sydde 36 stygn och sänkte Rangers

TV: Blodiga bilder – får slagskott i ansiktet

NEW YORK. Först fick han ett slagskott i pannan, blödde ner isen i Nationwide Arena och tvingades sy 36 stygn.

Sedan såg Columbus-kämpen Matt Calvert, tillsammans med svenske lagkamraten William Karlsson, till att sänka Henrik Lundqvist och New York Rangers.

– Han ska ha en väldig eloge för att han fortsatte, det var en rejäl smäll, och det blev ju en väldigt bra story att han avgjorde, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter 4-2-segern.

Det var i mitten av andra perioden som Rangers-backen Nick Holden råkade träffa 26-årige Blue Jackets-forwarden Matt Calvert med ett slagskott rakt i ansiktet.

Calvert föll i isen med blodet formligen forsande ur ett stort jack i pannan, men reste sig snabbt och tog sig för egen maskin ut i omklädningsrummet,.  

Där syddes han han med 36 stygn – och sedan fortsatte han spela.

Och inte bara det.

I ett numerärt underläge i slutperioden satte han det 3-2-mål som skulle visa sig bli matchavgörande – efter att ha kommit loss i två-mot-en-kontring med William Karlsson i ett numerärt underläge.

Första målet på ”Henke”

– De råkade slå pucken i sargen så den studsade ut ur vår zon och vi två kunde sticka. Jag bara passade över till honom och sedan skötte han resten, berättar Karlsson när vi når honom efteråt.

– Han ska han en stor eloge för att han överhuvudtaget kom tillbaka. Hockeyspelare är visserligen så, det enda vi vill när sånt där händer är att få komma ut och spela igen. Men ändå. Det var en rejäl smäll han åkte på, och det blev ju en väldigt bra story att han fick avgöra.

Redan i första perioden prickade ”Wild Bill” Karlsson själv in karriärens första mål på Henrik Lundqvist – med ett skott som den svenske målvaktsstjärnan nog inte var helt nöjd med att han släppte in. 

– Det var lite speciellt. Jag fick så mycket tid på mig helt ren med pucken mitt i anfallszonen att jag nästan kom av mig och tänkte att ja, jag får väl skjuta då. Och skottet gick in, säger den 23-årige stockholmaren lätt förvånat.

”Ska ha tålamod”

Med viktorian mot Ranger bärgade Blue Jackets sjunde raka hemmaseger, vilket är nytt klubbrekord.

Och de som skulle få det så svårt...

– Ja, fortsätter William, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Coachen (John Tortorella) trycker hårt på att vi ska ha tålamod och jag tycker vi har det både offensivt och defensivt.

Mika Zibanejad gjorde att av de två Rangers-målen. NHL Hittar kärleksgåvan mitt i salamipizzan

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

New York Rangers NHL Columbus Blue Jackets William Karlsson
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet