Tionde klubben i sjätte landet

40-årige Persson klar för ny klubb

HOCKEY

Ricard Persson vägrar lägga klubban på hyllan. Nu är 40-åringen klar för sitt tionde lag i sitt sjätte land under den 25 år långa karriären. – Jag är pigg på nya äventyr, säger Persson till hockeysverige.se.

Foto: AP
BIG IN JAPAN Ricard Persson, här under en träning med Ottawa 2002, flyttar till Japan.

Ricard Persson kan om någon kallas hockeynomad. Efter spel i Elitserien gick flyttlasset till Nordamerika och NHL, för att sedan fortsätta i Tyskland, Österrike och senast Asien. Nu vänder 40-åringen hem till Europa igen. Persson har skrivit på för italienska SG Cortina.

– Jag är pigg på nya äventyr och alperna håller jag varmt om hjärtat. Cortina är ett klassiskt ställe med OS och allt vad det innefattar, säger Rico till hockeysverige.se.

Insnöade i Norden

Italienska ligan har ingen större status i hockeyvärlden men Persson försvarar sitt ligaval.

– Det kan jag ju säga, nu när jag provat en massa olika ligor, är att det är väldigt svårt att jämföra dem emellan. I Norden verkar det som vi kan snöa in oss på att vi tror att vi är den bästa ligan utanför NHL, men man ser ju hur svårt det varit att hävda sig mot utländska lag senaste åren.

– Men när jag var i Berlin 2002-05 så kan jag nog sticka ut hakan och säga att med det laget vi hade då, så hade vi kunnat slå svenska mästarna.