Ångrar inte överfallet

”Måste statuera exempel”

HOCKEY

Steffen Thoresens överfall på Eerikki Koivu chockar Hockeynorge.

Men Thoresen ångrar sig inte.

– Någon måste statuera exempel, säger han.

I tisdags stod Vålerengens Steffen Thoresen, som har spelat i både Färjestad, Skåre och Växjö, för ett otäckt överfall på Lörenskogs Eerikki Koivu i den fjärde kvartsfinalen i det norska hockeyslutspelet.

Thoresen stod för upprepade cross checkingar i Koivus nacke och huvud, och fick naturligtvis matchstraff.

Släkt med KHL-stjärna

Thoresens förseelse har fått stor uppmärskamhet i Norge, och mycket tyder på att Thoresen, som är bror med KHL-stjärnan Patrick Thoresen, kommer att få en lång avstängning.

Men han ångrar inte sitt agerande.

– Koivu har gått mot huvudet på våra spelare hela tiden, så någon måste statuera exempel. Jag tror inte att han gör det igen. Han har skadat nog med spelare. Men försökte ta mig också. Det är allt jag vill säga om den saken, säger han till Romerikes Blad.

Nära semifinal

Koivu klarade sig trots attacken bra.

– Eerki mår jättebra. Det är ingenting som tyder på att han har fått någon skada i huvudet eller nacken, säger läkaren Örn Terje Foss till RB.

Lörenskog, där svenskarna Tobias Lindström och Peter Nylander spelar, vann matchen med 5–1. Därmed leder de med 3–1 i matcher och är bara en seger från att slå ut Vålerengen, där David Bräck, släkting med motorstjärnan Kenny Bräck, spelar.

I kväll spelar lagen igen.