Tvingades spela med Hells Angels-reklam

Svenska landslagsstjärnan: Det var komiskt

Foto: BILDBYRÅN, PRIVAT
Danijela Rundqvist.
HOCKEY

Danijela Rundqvist reste med klubblaget Tornado Moskva till österrikiska Dornbirn för match i European Womens Champions Cup.

Men när spelarna skrinnade ut till match möttes de av en överraskning.

Lokala MC-klubben Hells Angels hade köpt upp en stor reklamplats på sargen.

– Det var lite annorlunda, säger Rundqvist till Sportbladet.

Tornado Moskva var ett av de deltagande lagen i andra gruppspelsrundan av European Womens Champions Cup, en turnering arrangerad av Internationella ishockeyförbundet. Rundan spelades i österrikiska Dornbirn vars lokala hockeylag har en mycket annorlunda sponsor.

”Det var komiskt”

Reklamen på sargen satt kvar när damerna intog isen och de möttes därför av en stor sargdekal med texten ”Support your local Hells Angels Vorarlberg”. Reklam för den grovt kriminella motorcykelorganisationen Hells Angels.

– Det var komiskt. Det första jag tänkte var att det där skulle aldrig hända i Sverige. Man ser det bara där, säger svenske landslagsstjärnan Danijela Rundqvist.

Hur ser du på det?

– Jag tycker inte att det har så mycket med hockeyn att göra. Men det var lite annorlunda.

Turneringen arrangerades alltså av Internationella ishockeyförbundet men Rundqvist säger att ingen runt turneringen reagerade nämnvärt över reklamen.

– Jag tänkte inte alls på det under tiden vi spelade, det var först i efterhand vi såg dekalen. Det var lite media och så där men jag tror inte någon tänkte på det då.