Jättebacken nobbar Modo och Timrå

Återförenas med Samuelsson

HOCKEY

Både Timrå och Modo jagade honom.

Men André Lakos, 32, nobbar elitserien – för att återförenas med Tommy Samuelsson i Vienna Capitals.

– Jag kommer att göra allt för att hjälpa laget till slutspel, säger André Lakos.

Sportbladet avslöjade i onsdags att både Timrå och Modo hade lagt bud på österrikiska backen André Lakos efter att han hade fått sparken från Köln.

– Modo är en klubb med fina traditioner och det vore en ära att få spela för dem. Jag har hört mycket gott om Modo. Det jag funderar på just nu är om familjen orkar med en flytt till. Vi ska diskutera det tillsammans, sa Lakos.

”Precis vad vi behöver”

Nu har Lakos bestämt sig – och han ratar elitserien för österrikiska ligan. I Vienna Capitals återförenas han med Tommy Samuelsson, som tränade honom i Färjestad säsongen 2007/08.

– Det är en spelare med stor erfarenhet som kommer att ge oss kraft i försvarsspelet, precis vad vi behöver. Han känner till ligan och har spelat i laget tidigare, säger Samuelsson till klubbens hemsida.

203 centimeter långa och 108 kilo tunga André Lakos spelade i Vienna Capitals 2002–2004. Han får nu sällskap av sin två år yngre bror Philippe.

– Jag är verkligen glad över att återkomma till Vienna och att jag får spela i samma lag som min bror är också väldigt speciellt. Det är också kul att Capitals vill ha in mig i laget under denna avgörande fas av säsongen och jag kommer att göra allt för att hjälpa laget till slutspel, säger André Lakos.