Förre Frölunda-backen knockad av busen – igen

Ville Mäntymaa: ”Dags att lyssna på läkarna”

Foto: SKÄRMDUMP: YOUTUBE.COM
HOCKEY

Här knockas förre Frölundabacken Ville Mäntymaa av förre Timråbusen Ilkka Pikkarainen – igen.

Pikkarainen fick matchstraff – Mäntymaa tvingas ta en timeout från hockeyn.

– Det är dags att lyssna på läkarna, säger Mäntymaa.

För drygt två år sedan – i september 2010 – skickade Timrås Ilkka Pikkarainen Frölundas Ville Mäntymaa till sjukhus efter en hopptackling.

– Det är tragiskt att domaren inte är mer vaken och ser det där. Jag tror de flesta ser att det där inte hör hemma på en ishockeyplan, dundrade dåvarande Frölundatränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Den gången fick Pikkarainen inte ens utvisning, men i efterhand stängde disciplinnämnden av finländaren i två matcher. Han fick även 20 000 kronor i böter.

Kan röra armar och ben

Nu har Pikkarainen slagit till mot Mäntymaa igen – men i finska ligan (se klipp här).

Pikkarainen, som numera spelar i Pelicans, sänkte Ville Mäntymaa, numera i Kärpät, med en brutal tackling bakom målet och Mäntymaa blev liggande orörlig i flera minuter. Enligt FNB kunde Mäntymaa röra på armar och ben på sjukhuset. Där konstaterades att han ”bara” drabbats av hjärnskakning.

– Jag mår bra efter omständigheterna och är glad att det inte gick värre. Men nu ska jag ta en paus från hockeyn, säger Mäntymaa till Kärpäts hemsida.

Skadade AIK:s back

Det är oklart när han kan spela ishockey igen.

Ilkka Pikkarainen fick matchstraff och det återstår att se hur länge han blir avstängd.

Under sina knappt två säsonger i Timrå gjorde han sig känd som en buse med 137 utvisningsminuter på 77 matcher. Bland annat tacklade han AIK:s Josh MacNevin så att denne bröt benet. För det stängdes Pikkarainen av i två matcher och fick 20 000 kronor i böter.

Kärpät vann gårdagens match mot Pelicans med 3–0. Svenske målvakten Johan Backlund höll nollan.