Fotbollspampens brev till förlamade hockeyspelaren

1 av 4
HOCKEY

Fotbollsvärldens mäktigaste man, Fifas president Sepp Blatter, är bestört efter att ishockeyspelaren Ronny Keller förlamats i samband med skräcktacklingen förra veckan.

Blatter har nu skrivit ett känslofyllt brev till sin landsman.

"Låt dig inte avskräckas, du är och förblir en stor idrottsman", skriver Blatter bland annat.

Sepp Blatter.

Hockeyeuropa skadades förra veckan av de hemska scenerna från schweiziska hockeyligan. Ronny Keller, 33, tacklades brutalt av sin före detta lagkamrat Stefan Schnyder, 29, och vaknade upp förlamad.

– Som följd av den allvarliga skadan på hans fjärde bröstkota kommer Keller att hamna i permanent paraplegi, sa överläkaren Michael Baumberg.

Tacklingen har rört upp känslor runt om i hockeyvärlden och speciellt på hemmaplan i Schweiz. Och det är inte bara supportrar som skickat sina hälsningar till den nu förlamade Keller.

Även det internationella fotbollförbundets (Fifa) president, Sepp Blatter, är förskräckt över tacklingen. Blatter, som likt Keller är schweizare, har skrivit ett brev till sin landsman som även publicerats Fifas hemsida.

Har förflutet inom ishockeyn

"När jag hörde nyheten om din olycka blev jag djupt chockad. Men jag är övertygad om att en kämpe som du med stöd av din familj och fans kan övervinna denna katastrof", skriver Blatter.

"Låt dig inte avskräckas, du är och förblir en stor idrottsman. Mina, och hela idrottsfamiljens, tankar är med dig. Jag önskar dig all lycka och mycket styrka inför framtiden", fortsätter den kontroversiella president. 

Fotbollsvärldens mäktigaste man har en lång karriär inom idrotten bakom sig, och var mellan åren 1964 och 1970 generalsekreterare för det schweiziska ishockeyförbundet. 

ARTIKELN HANDLAR OM