Hävdar att han blev blåst på jobbet

”Han är ute och cyklar”

1 av 2 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
Hockeyexperten Niklas Wikegård skriver i sin nya bok "Inga bromsspår" att han skulle tagit över landslaget i stället för Bengt-Åke Gustafsson.
HOCKEY

Bengt-Åke Gustafsson skulle aldrig ha lett Tre Kronor mot VM- och OS-guld 2006.

Det skulle Niklas Wikegård.

Det hävdar tv-experten i sin nya bok, där han påstår sig senare ha fifflats bort från jobbet.

2004 sprang Niklas Wikegård in i Tommy Boustedt i Tjeckien. Wikegård informerades om att han var förstavalet till platsen som förbundskapten för Tre Kronor.

Samma kväll ställde han en kontrollfråga till Boustedt och fick ett betryggande svar.

Ja. Han var tilltänkt.

Episoden står i Niklas Wikegårds nya bok "Inga bromsspår" och mynnar ut i att förbundsstyrelsen ska ha blåst honom på tjänsten. I stället tillsattes Bengt-Åke Gustafsson.

"Tyvärr är det mycket politik även inom ishockeyn" konstaterar Wikegård i boken.

” Inte klar”

Tommy Boustedt minns incidenten för sju år sedan. Han hade fått i uppdrag att undersöka Wikegårds intresse och privata situation.

– Jag kan inte säga att han var klar för jobbet, men det var en intresseförfrågan som Michael Englund (dåvarande generalsekreterare) bad mig göra. Det gör man inte ofta, säger Boustedt.

Enligt Michael Englund har Wikegård missuppfattat situationen å det grövsta. Enligt honom var Niklas Wikegård inte ens en av fem kandidater som fanns för jobbet.

– Jag gillar när folk skriver böcker och berättar sitt livs historia, men sådana här saker gör mig bekymrad. Jag gillar Niklas som person och färgklick i svensk i hockey, men här är han ute och cyklar, säger Englund.

ARTIKELN HANDLAR OM