Klubben stoppar Hersley från landslaget

Klubben bekräftar att de stannar i Sibir

HOCKEY

Här är beskedet som förbundskapten Pär Mårts inte vill ha.

KHL-klubben Sibir Novosibirsk vägrar att släppa sina två svenska stjärnor Patrik Hersley och David Ullström till Tre Kronor under februari, det skriver nu klubben på sitt twitterkonto.

Den 21 januari kunde Sportbladet avslöja att Patrik Hersley och stoppas från sin KHL-klubb Sibir Novosibirsk och att han inte får spela med landslaget under februari för klubben.

– Vi söker releaser från den klubben, men vi hör inget. De andra KHL-klubbarna svarar, men inte Sibir. Jag räknar inte med Patrik och förstår att han inte vill bråka med sin arbetsgivare, sade förbundskaptenen Pär Mårts då.

Men i måndags när Mårts tog ut sin landslagstrupp till dubbellandskamperna mot Finland i Västerås den 6 februari och i Globen den 8 februari 2015 fanns trots allt Hersley med.

– Vi har fått ok och väljer då att ta ut honom eftersom vi anser att det här är det bästa laget, sade assisterande förbundskaptenen Peter Popovic då.

Klubben stoppar svenskarna

Men nu verkar det ha svängt igen och den ryska klubben har under onsdagsförmiddagen gått ut på sitt Twitterkonto och skrivit att Patrik hersley och David Ullström kommer att stanna i klubben och inte spela med Sverige under februari.

– Jag vet inte så mycket faktiskt. Jag försöker ha en dialog med allt och alla här. Vi får se vad som händer, säger Ullström till Expressen.

Reglerna säger att Tre Kronor ska ha rätt att använda sig av KHL-svenskarna under landslagsuppehållen men nu verkar det alltså inte bli så.

ARTIKELN HANDLAR OM