"Boork tar över Damkronorna"

Uppges vara klar som ny förbundskapten

Foto: PONTUS ORRE
Leif Boork.
HOCKEY

Leif Boork tar över Damkronorna, enligt Djurgårdens damhockeylag på Twitter.

Men han själv vill varken dementera eller bekräfta.

– Det är ju trevligt att de skriver det, säger han till SVT Sport.

Sedan tidigare står det klart att den tidigare förbundskaptenen, Niclas Högberg, inte kommer att fortsätta med Damkronorna.

Efter fyra år gick Högbergs kontrakt ut och han väljer nu att satsa på en civil karriär.

Nu verkar det som att Leif Boork, 64, får axla manteln.

"Klart att Leif Boork kommer att köra Damkronorna nästa säsong. Vi hoppas att vi kommer ha flera spelare med i truppen kommande hemma-VM", skriver Djurgårdens damlag på Twitter.

De källor som Sportbladet har talat med är också säkra på att det blir "Boorken" som får huvudansvar för Damkronorna kommande säsong.

Presskonferens nästa vecka

Boork, som var assisterande tränare och rådgivare till Högberg under Sotji-OS där Damkronorna imponerade med en fjärdeplats, är smickrad.

– Men jag vill inte kommentera något. Jag vet att svenska ishockeyförbundet har en presskonferens den 3 maj och då kommer jag och andra att kommentera alla saker, säger han till SVT Sport.

SVT: Men du är intresserad av jobbet?

– Det vill jag inte kommentera. Men jag trivdes väldigt bra i den positionen jag jobbade i under OS. Vi hade flera bra veckor och jag har haft flera uppföljningsmöten med både SOK och förbundet efteråt. Så mycket kan jag säga.

Landslagschefen Tommy Boustedt vill också vänta med besked.

– Fortfarande gäller det som vi har sagt tidigare: Vi har en presskonferens den 3 maj och då kommer vi att kommentera hur det blir med Damkronorna, och där ingår förbundskaptensjobbet, säger Boustedt.

ARTIKELN HANDLAR OM