Andersson missar VM

Skada stoppar honom

Foto: bildbyrån
Jonas Andersson missar ishockey-VM.
HOCKEY

Jonas Andersson gjorde succé i fjolårets ishockey-VM.

Det blir ingen repris i vår.

Han missar turneringen på grund av skada.

– Det känns tungt, säger han till Sportbladet.

Jonas Andersson fick sitt stora genombrott för den svenska ishockeypubliken i fjol, då han gjorde succé vid VM i Tyskland.

Men det blir ingen repris i Slovakien för KHL-spelaren.

”Känns tungt”

Under matchen mot Ryssland i torsdags slog han upp en gammal skada i mag/revbenstrakten som han hade problem med i slutet av säsongen med Ak Bars Kazan. Den stoppar honom nu från VM-spel.

– Det känns tungt. Men samtidigt så har jag verkligen gett det chansen att komma tillbaka. Jag har fått kortison och sånt och verklige gett det chansen. Men det går inte, säger han.

– Jag hoppades in i det sista att det skulle gå. Det blev bättre från i förrgår till i går, men i dag känns det ungefär likadant som i går. Och problemet är att det räcker med en tackling så slår man upp det igen.

Hade gärna varit med

Nu får Andersson istället se VM hemifrån.

– Jag hade väldigt gärna spelat eftersom jag har jättepositiva minnen från förra året. Dessutom är det så bra killar i laget och bra sammanhållning, så det hade varit väldigt roligt att vara med, säger han.

Vad tror du om VM-chanserna?

– Jag tycker att det ser jättebra ut. Som jag sa så är det en härlig stämning, och jag tror stenhårt på spelsystemet och aggressiviteten. Jag tror att det kommer gå jättebra.

ARTIKELN HANDLAR OM