”Att såga människor är lätt, men att bygga är svårt”

Pär Mårts tänker int ändra i kedjorna

HOCKEY

KOSICE. Dagen efter Norgedebaclet – då valde Tre Kronor att inte titta bakåt utan bara framåt.

– Att såga människor är ganska lätt, men att bygga är ganska svårt, säger förbundskaptenen Pär Mårts som inte tänker ändra i kedjorna.

Foto: Bildbyrån

Sveriges VM-lag blev i går historiskt som det första som förlorar mot Norge i en officiell landskamp. I dag klockan 14-15 tränade laget i Steel Arenas träningshall.

Reservern Andreas Jämtin, som inte kan bli anmäld förrän till mellanrundan, hade tillkommit och tilldelats tröja nummer 8. Den ende som saknades var backen Daniel Fernholm.

– Fernholm fick en liten smäll i går, så vi valde att han bara var med på lagfotot, säger Pär Mårts.

Spelar han i morgon?

– Nja, jag vet inte. Tveksamt.

Marcus Krüger klev av träningen. Varför?

– Han mådde inte bra och var trött efter flygresan. Men i i morgon är han med, på något sätt. Han ska med mer i morgon än senast.

Vad har ni gjort efter matchen i går?

– Sovit och sedan haft ett möte i omklädningsrummet. Vi försöker se framåt och träna på det som vi tycker är svagheterna.

– Vi har inte gått in på några tekniska detaljer för att mig handlar allt om att det i skallen inte ska bli en försiktighet. Vi fick en reaktion i stället för att man agerar hela tiden.

– Vi ledare har suttit och tittat på matchen här på morgonen. Vi har otroligt med målchanser, Norge har nästan ingenting och ändå vinner de matchen. Det var surt, men sånt händer i idrott.

Vad sade ni efter matchen?

– Inte mycket. Att såga människor är ganska lätt, men att bygga är ganska svårt. Vi ska fortsätta spela i morgon, då måste vi fortsätta bygga människor.

– Allihop var otroligt besvikna. Ingen har åkt hit för att åka på en skridsko. Vi fick matchen dit vi ville med 3–1 och vi åkte inte på en skridsko så något annat i matchen hände.

Stämningen i dag?

– Huvudet börjar komma upp ovanför vattenytan, Ältar man en sån här förlust så kan vi få en till i morgon och det vill vi inte. Vi måste pusha på och träna bra, vilket jag tycker var skapligt. Vi ska ha framtidstro för i morgon måste vi vinna och då måste vi spela bra.

Vad kan du om morgondagens motståndare Österrike?

– Inte mycket just nu, men jag har sett en match på tv. Vi har folk som har scoutat dem, så vi ska kolla på video och förbereda oss.

Gör ni några ändringar i kedjorna?

– Nej, det gör vi inte. Vi fortsätter så här. Jag tror inte att vi ska riva för mycket för det handlar inte om såna saker egentligen. Jag tror inte på den melodin i dag.

FAKTA

Så tränade Tre Kronor

Målvakter:

Viktor Fasth

Erik Ersberg

Anders Nilsson (inte anmäld)

Gula tröjor:

Calle Gunnarsson

David Petrasek

Martin Thörnberg

Patrik Berglund

Magnus Pääjärvi

Oliver Ekman-Larsson

Staffan Kronwall

Loui Eriksson

Niklas Persson

Robert Nilsson

Extra spelare: Marcus Krüger (klev av med illamående)

Blåa tröjor:

Nicklas Grossman

Tim Erixon

Mattias Tedenby

Mikael Backlund

Jakob Silfverberg

David Rundblad (inte anmäld)

Andreas Jämtin (inte anmäld)

Mattias Sjögren

Rickard Wallin

Jimmie Ericsson

Saknades: Daniel Fernholm (skadad).

ARTIKELN HANDLAR OM