Grossman missar USA

”Det är det inre ledbandet som han har haft problem med tidigare”

Nicklas Grossman efter smällen i går.
HOCKEY

KOSICE. När Tre Kronor tränade i dag magnetröntgades Nicklas Grossmans knä.

Backen missar morgondagens match mot USA.

– Det är det inre ledbandet som han har haft problem med tidigare, säger landslagsläkaren Peter Ström.

Det var i tredje perioden mot Österrike som Nicklas Grossman, 26, till vardags i Dallas, kolliderade med lagkamraten Magnus Pääjärvi i egen zon. Grossman – som missade de sista tio matcherna av NHL-säsongen på grund av ett uttänjt ledband i knät – blev liggande och tog sidan av isen med kraftiga smärtor.

”Knät vek sig”

När man såg tv-bilderna befarade man att Grossmans VM var över. Men nu kommer Tre Kronors läkare Peter Ström med lugnande besked.

– Knät vek sig vid krocken. Men jag har kikat på hans knä nu på morgon och knät är inte svullet. Han mår mycket bättre, säger Ström.

– Han har en ledbandsskada sedan tidigare på sitt knä som inte är läkt och den skadan slog han upp. Men det såg värre ut än vad det var.

Sex backar

Samtidigt som Tre Kronor tränade i dag magnetröntgades Grossmans knä.

– Vi hittade inget annat än det vi trodde tidigare. Det är det inre ledbandet som han har haft problem med tidigare, säger Peter Ström.

– Vi får ta det dag för dag och se var det tar vägen. Han provar lite lätt på is i morgon, men spelar inte matchen på kvällen.

Behöver han opereras?

– Nej, det självläker. Han behandlas av våra sjukgymnaster.

Daniel Fernholm avstod dagens träning på grund av känning av sin axelskada.

– Jag körde lite rehab i dag. Axeln är lite öm efter gårdagen, men den är nog fräsch i morgon. Jag spelar då, säger Fernholm.

Tre Kronor startar alltså morgondagens match med sex backar eftersom David Rundblad inte kan anmälas förrän efter USA-matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM