Här är planen som ska få Loui spelklar

Jobbar hårt med
stjärnans skada

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
SKADAD Loui tvingades lämna matchen mot USA efter en ful tackling.
HOCKEY

KOSICE. Segermatchen mot USA fick ett tråkigt slut. Tre Kronors största stjärna Loui Eriksson tvingades lämna isen ljumskskada och kan i värsta fall ha spelat färdigt i VM.

– Vi får ta det dag för dag, säger Tre Kronors läkare Peter Ström.

Med mindre än två minuter kvar av matchen utsattes Loui Eriksson för en minst sagt omild behandling av amerikanska backparet Mark Stuart och Mike Komisarek.

Dallasforwarden backade in mot målet när han först bentacklades av Komisarek och sekunden senare, liggande i luften, fick en crosschecking i ryggen av Stuart.

Benen gled isär och Eriksson sträckte ljumsken. Han blev liggande på isen och hade stora problem att ta sig upp på benen igen. Med svåra smärtor kunde Eriksson ta sig till avbytarbåset där han direkt gick ut i omklädningsrummet.

– Vi får se lite vart det tar vägen. Benen gled isär och han fick en bristning. Det är rent muskelärt så vi får se hur han känner från dag till dag, säger Peter Ström

”Jävligt förbannad”

I Tre Kronor-lägret var det upprörda känslor över attacken mot Eriksson.

– Jag blev jävligt förbannad. Han låg ner och ändå skulle han (Stuart) crosschecka honom. Jag tycker det var jävligt dåligt av honom, säger Patrik Berglund.

Om Eriksson blir borta resten av turneringen är det ett dråpslag för Tre Kronor.

Kamp mot klockan

Nu blir det en kamp mot klockan för att få Eriksson i speldugligt skick. Enligt uppgifter till Sportbladet spelar han inte på fredag mot Frankrike.

– Jag utesluter inte att han kan spela redan på fredag. Men det är omöjligt att svara på just nu. Vi får ta det dag för dag, säger Peter Ström.

Samma sak gäller för backen Nicklas Grossman, som skadade knäet mot Österrike.

FAKTA

VÄGEN TILLBAKA FÖR LOUI ERIKSSON

Kyla och tryck

Direkt efter smällen behandlades ljumsken med kyla och tryckförband för att på så sätt minimera blödningen.

Massage och ultraljudsbehandling

I dag inleds behandlingen och då handlar det i första hand om ultraljud och lättare massage.

Stretching och successiv belastning

Genom att göra övningar som ökar blodgenomströmningen påskyndas också läkningen. All aktivitet som inte smärtar för mycket är bra för en snabbare läkning.

Vila

Sedan måste den ansträngda muskeln få så mycket lugn och ro och vila som bara är möjligt. Hur länge läkningen tar beror på hur kraftig bristningen är. Det kan handla om allt från några dagar till flera veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM