Magsjuka i Tre Kronor

Niklas Persson isolerad från resten av truppen

HOCKEY

KOSICE. Magsjuka härjar i Tre Kronor.

Forwarden Niklas Persson, 32, insjuknade i natt.

– Han fick diarré i natt. Vi har valt att isolera honom så att han bor på eget rum nu, säger landslagsläkaren Peter Ström.

Tre Kronor tränade klockan 14 i dag i Steel Arena. Fem spelare saknades – backarna Nicklas Grossman, Daniel Fernholm och David Petrasek, samt forwardarna Loui Eriksson och Niklas Persson.

– Loui och Nicklas spelar inte mot Frankrike i morgon. I de andra fallen rör det sig om småskavanker, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

”Vi får avvakta”

Men i Niklas Perssons fall är det värre än bara en småskavank. Han har drabbats av magsjuka, något som riskerar att sprida sig i hela truppen om det vill sig illa.

– Han fick diarré i natt. Men eftersom det är diarré talar det för att det är något han har fått i sig. Men vi får avvakta och se, säger Peter Ström.

Persson delar rum med NHL-backen Calle Gunnarsson, men han har ännu inte insjuknat.

Pär Mårts har dock inga tankar än på att anmäla backen David Rundblad eller forwarden Andreas Jämtin till morgondagens match.

– Nej, jag avvaktar och ser vad som händer i Nordamerika.

Fasth i kassen igen

I övrigt noterar vi att Viktor Fasth får fortsatt förtroende i kassen. Men att Erik Ersberg förmodligen står i någon av mötena mot Schweiz på söndag och Kanada på måndag.

– Viktor står i morgon igen eftersom han är inne i zonen. Det finns ingen anledning att byta bara för att man ska. Men sedan får vi se eftersom det är två matcher på två dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM