Wikegård: Ska ha ett brutet ben som orsak

Bäckström tackar nej till ishockey-VM

HOCKEY

Nicklas Bäckström tackar nej till VM.

Redan innan beskedet flaggade Niklas Wikegård för att han inte vill se forwarden i landslaget igen om det skulle bli ett nej.

– Då ska han ha ett brutet ben som orsak, annars kan han stanna hemma för alltid, sade Wikegård i Viasat Hockey.

Nicklas Bäckströms Washington åkte ur NHL-slutspelet men Sverige kan ändå sluta drömma om superstjärnan i VM. Tre Kronors presschef Anders Feltenmark säger enligt TT att en skada i tummen stoppar Bäckström.

”Har inga ursäkter”

Bäckström blev fingerskadad i slutet av grundserien men sade efter förlusten i slutspelet att skadan inte hämmat honom.

– Jag har inga ursäkter. Det var pinsamt från min sida helt enkelt. Det är allt jag kan säga, sade stjärnan.

Trots det uppges skadan nu vara orsaken till att 23-åringen nobbar VM. Innan beskedet krävde experten Niklas Wikegård att Bäckström skulle ställa upp.

– Bäckström är född 87, han ska bara komma direkt. Han ska hänga på luren och säga ”jag vill komma, jag pröjsar mitt eget plan och kommer nu, får jag spela gör jag det gärna, jag tar en fjärdelina”, säger Wikegård.

Då sade Wikegård att om Bäckström skulle nobba VM kunde han lika gärna pensionera sig från landslagshockeyn.

”Känsla av stolthet”

– Jag blir jättebesviken om han inte kommer. Då ska han ha ett brutet ben som orsak, annars kan han stanna hemma för alltid. Det är bara att åka, säger Wikegård.

Samtidigt som Bäckström funderade var kedjekamraten från Washington, Rysslands superstjärna Alexander Ovetjkin, blixtsnabb med sitt ja.

– Det finns en känsla av stolthet att spela för det ryska landslaget som funnits i ganska många år nu. Det är kul att han kommer och bra för turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM